онлайн казино Украины

Микола Присяжнюк: Вівчарство на Закарпатті має значний експортний потенціал

Микола Присяжнюк: Вівчарство на Закарпатті має значний експортний потенціалНа сьогодні розвиток вітчизняного тваринництва потребує розрахунку балансу виробництва, споживання та експортного потенціалу. Так, перспективним м’ясним напрямом наразі є українське вівчарство, яке може стати потужним експортером баранини на міжнародному ринку. Про це вчора, 11 травня, у рамках робочої поїздки до Закарпатської області, повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

Як повідомив Міністр, на сьогодні Мінагрополітики разом з Міністерством фінансів відпрацьовує розрахунки балансу виробництва, внутрішнього споживання та експортного потенціалу галузі тваринництва.
«Розвиток тваринницької галузі неможливий без розрахунку балансів. Якщо допустити його зрушення, це може спричинити надвиробництво або дефіцит продукції. Окрім того, треба враховувати експортний потенціал. Тому наразі завдання Уряду, включаючи профільні міністерства, – розрахувати баланс попиту та прогнозувати виробництво у тому обсязі та асортименті, у якому воно необхідне», - повідомив очільник Мінагропроду.
Так, перспективною галуззю тваринництва Закарпаття може стати вітчизняне вівчарство, яке є потужним напрямом для розвитку експорту баранини за кордон.
«На сьогодні вівчарство – це є експортно-орієнтований м’ясний напрямок. Нещодавно делегація міністерства разом з прем’єр-міністром відвідували Катар, раніше - Саудівську Аравію та інші країни. Я можу запевнити, що вони сьогодні готові закуповувати м’ясо української баранини, оскільки наразі ці країни величезну кількість продукції імпортують з Австралії. Україна ж є більш вигідною державою щодо природно-кліматичних умов, якості та територіального розташування. Тому цей напрямок є перспективним, і ми будемо його розвивати», - відмітив Микола Присяжнюк.

  • 0
Добавлено: 12-05-2012, 13:53
0
291

Похожие публикации


Наверх