онлайн казино Украины

Дослідження: Країни з найсприятливішими умовами для ведення бізнесу

Компанія КПМГ оприлюднила результати дослідження розвинених і країн, що швидко розвиваються, з точки зору витрат на ведення бізнесу за 2012 р.

Дослідження проводилося в більш ніж 110 містах з 14 країн світу в таких галузях, як промисловість, цифрові технології, НДДКР та ін. У розвинених країнах з точки зору витрат вигідніше вести бізнес у Великобританії і Нідерландах. Серед країн, що швидко розвиваються (країни БРІК і Мексика) найбільш вигідні умови пропонують Індія і Китай. Переваги цих країн зумовлені низькими витратами на оплату праці, при цьому в Китаї найнижчі витрати несуть підприємства промислового сектора, а в Індії - компанії сектора послуг. Рівень зарплат у Росії та Бразилії вищий, ніж у Китаї та Індії, але в два рази нижчий від рівня зарплат розвинених країн. Більше того, дослідження показало, що Росія лідирує за привабливістю серед усіх країн, що швидко розвиваються, з точки зору витрат на електрику та газ.

Однак не всі види витрат у країнах, що швидко розвиваються, виявляються нижчими, ніж у розвинених. Так, вартість оренди виробничих об'єктів у Канаді і США нижча, ніж в Китаї, Мексиці чи Бразилії. У Росії найвищі витрати на оренду виробничих приміщень серед країн, що брали участь у дослідженні, і другі за величиною - на оренду офісних приміщень після Великобританії.

У секторі цифрових технологій найбільш привабливі серед розвинених країн Канада, Великобританія і Нідерланди, а серед країн, що швидко розвиваються, найнижчі загальні витрати на ведення бізнесу в цьому секторі спостерігаються в Індії, Китаї та Росії. Витрати в Бразилії вищі, ніж у провідних країнах, що швидко розвиваються, що пояснюється високими ставками непрямих податків, якими обкладаються компанії цього сектора. Найнижчі ставки податку на прибуток підприємств, що працюють в секторі цифрових технологій, діють в Канаді, Китаї, Франції та Австралії. Найбільш привабливими з точки зору витрат на НДДКР серед розвинених країн є Нідерланди, Канада і Франція, а серед швидко країн найнижчі витрати на виконання подібних робіт несуть компанії в Індії, Китаї та Мексиці.

У порівнянні з іншими швидко розвиваються найменш привабливі умови з точки зору витрат на НДДКР і надання корпоративних послуг пропонують Росія і Бразилія. Серед розвинених країн найнижчі витрати на надання корпоративних послуг відзначаються у Великобританії, Канаді та Нідерландах, а серед країн, що швидко розвиваються, аналогічна ситуація спостерігається в Індії, Мексиці і Китаї.

Найбільш привабливі умови з точки зору витрат на промислове виробництво з розвинених країн пропонують Великобританія, Нідерланди та Франція. Але, якщо порівнювати всі країни в рамках цього дослідження, найнижчі витрати - у промислових підприємств Китаю - найбільшої держави-експортера в світі. Найнижчі ставки податку на прибуток промислових підприємств діють в Канаді, Китаї, Росії і Великобританії.

"Компаніям, які ведуть свою діяльність в декількох країнах, потрібно забезпечувати максимізацію прибутку в умовах специфічних ризиків, характерних для кожної конкретної держави. Тому порівняння переваг і недоліків різних країн з точки зору ведення бізнесу грає ключову роль для прийняття компаніями правильного інвестиційного рішення", - говорить партнер КПМГ Боб Уоллінгфорд.

  • 0
Добавлено: 12-05-2012, 13:52
0
265

Похожие публикации


Наверх