онлайн казино Украины

Fitch погіршив прогноз рейтингу Великобританії до негативного

Fitch погіршив прогноз рейтингу Великобританії до негативногоМіжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз по рейтингу Великобританії до "негативного" зі "стабільного", залишивши при цьому довгостроковий суверенний кредитний рейтинг країни на найвищому рівні "ААА".

Про це йдеться у прес-релізі агентства.

Підтвердження найвищого рейтингу на рівні "ААА" відображає прогрес, досягнутий владою Великобританії зі скорочення бюджетного дефіциту, а також довіру аналітиків агентства до фінансової ситуації в країні. Рейтинг "ААА" також підкріплюється високим рівнем доходів у Великобританії і політичною і соціальною стабільністю в країні.

Так, за даними агентства, за останні два роки дефіцит бюджету Великобританії скоротився майже вдвічі: з 7% ВВП в 2009-2010 роках до 3,5% ВВП в 2011-1012 роках.

При цьому дефіцит бюджету Великобританії, що становить на даний момент 3,5% ВВП, трохи перевищує усереднений показник для країн з найвищим рейтингом, що стало однією з причин перегляду рейтингового прогнозу. Також аналітики Fitch вважають, що в цілому стабільна економіка Великобританії недостатньо захищена від можливих економічних потрясінь, пов'язаних з борговими кризою в Європі.

Незважаючи на деякий спад напруги на фінансових ринках Європи, криза не подолана до кінця, і в разі її посилення постраждає економіка Великобританії, що знаходиться в тісному взаємозв'язку з партнерами по ЄС. У цьому світлі аналітики Fitch не виключають ймовірність перегляду рейтингу Великобританії в бік зниження протягом наступних двох років.


Источник: http://24tv.ua

Экономика Украина
  • 0
Добавлено: 15-03-2012, 11:05
0
173

Похожие публикации


Наверх