онлайн казино Украины

На виборах у Чернігові «підкуп» не пройде – соціологи

На виборах у Чернігові «підкуп» не пройде – соціологиВелика частина виборців одномандатного округу №205, де наприкінці липня відбудуться довибори до Верховної Ради, категорично засуджують продаж голосів за гроші. Про це свідчить опитування, проведене Центром соціальних і маркетингових досліджень «Соціс».
«На питання «Чи готові ви проголосувати за кандидата в депутати за фінансову винагороду» 69,5% учасників відповіли «безумовно, ні». Ще 16,7% опитаних заявили «швидше, ні».
Ще 7,7% респондентів не змогли відповісти», - розповідають автори дослідження у своєму звіті. Такі результати, вважають експерти, свідчать про те, що всі нещодавні заяви низки кандидатів про факти масового підкупу чернігівських виборців є спекуляцією або одним з варіантів використання відомих маніпулятивних технологій.
Що ж стосується загальних тенденцій в електоральних перевагах, то соціологи відзначають посилення тенденцій попереднього дослідження. Дедалі очевиднішим стає лідерство Сергія Березенко, якого готові підтримати 41,1% чернігівців, що визначилися з вибором і плануючих брати участь у голосуванні. Це вдвічі перевищує кількість симпатиків найближчого переслідувача політика.
Березенко також має високі шанси посилити свої лідерські позиції при знятті з виборчих перегонів будь-якого зі своїх конкурентів. Мова йде про відповідь респондентів на запитання: «За кого б ви проголосували, якби ваш кандидат не брав участі у виборах?». Саме Березенку в такому випадку готові віддати голос 9,5% виборців Дмитра Блауша, 4,9% виборців Ігоря Андрійченка і 13,9% виборців Геннадія Корбана.

Добавлено: 13-07-2015, 10:12
0
0

Похожие публикации


Наверх