онлайн казино Украины

Березенко разом з чернігівцями проїхав 13 км на велосипеді, відкриваючи нову велодоріжку

Березенко разом з чернігівцями проїхав 13 км на велосипеді, відкриваючи нову велодоріжкуУ Чернігові 4 липня відкрили першу в місті велосипедну доріжку. За це велолюбителі мають подякувати Сергію Березенку. Адже саме за його сприяння і здійснилося її будівництво та облаштування. Чернігівці давно прагнули мати таку доріжку. Кілька років тому велолюбителі нашого міста, дивлячись на розвинену інфраструктуру європейських міст чи того ж Львова, по доброму заздрили колегам.
Найактивніші: велоспільнота «Лайба», ГО «Простір злагоди» та Архітектурна майстерня комплексного проектування Вільяма Жігінаса рік тому розробили та затвердили «Концепцію розвитку велосипедного руху і облаштування велосипедної інфраструктури в м. Чернігові».

Однак далі концепції справа поки не пішла. У держави, як завжди, не це немає коштів. Місцева влада концепцію затвердила, але програму її реалізації поки не прийняла. Мовляв, ідея хороша, але у міста на неї коштів немає, тому поки справляйтесь хлопці самі. Так і припадав пилюкою проект майже рік. Аж поки активісти не звернулися до Сергія Березенка за допомогою. Той, будучи активним любителем велоспорту, зрозумів важливість проблеми і допоміг з будівництвом велодоріжки.
Доріжка пролягає від Міського палацу культури (ДК «Хіміки») до пам'ятника на честь визволення Чернігова, облаштована відповідними дорожніми знаками та розміткою. Відкриття, як годиться, відзначили по спортивному. Активісти велоспільноти «Лайба», громадської ініціативи «ВелоЧернігів» організували 13-ти кілометровий велопробіг вулицями міста, одним з учасників якого був і сам Сергій Березенко. – Я дуже люблю їздити на велосипеді. Свого часу намотав на «двоколісному» тисячі кілометрів по усій Україні. Я прекрасно розумію чернігівських велолюбителів, які прагнуть, аби у їхньому місті була розвинена велосипедна інфраструктура. Обома руками їх підтримую в цьому, тому і допомагаю, - розповів Сергій Березенко.
Протестувавши доріжку, велосипедисти відчули усі її переваги. Головний плюс – ти рухаєшся окремою смугою, нікому не заважаєш, тебе не підрізають машини. А як тільки з’їжджаєш з неї, починаєш відчувати дискомфорт. Заважають припарковані машини, ями на дорогах, тощо – Різниця колосальна, - пояснюють спортсмени. – Нам дуже сподобалось, - розповіли щасливі Настя і Яна, - їздити доріжкою дуже зручно. Немає машин, катаєшся в своє задоволення. Тепер будемо постійно їздити новою доріжкою.
За словами керівника велоспільноти «Лайба» Максима Цируліна, відкриття нової велодоріжки – дуже важливий крок по створенню в Чернігові європейської велосипедної інфраструктури. – Звичайно доріжка не вирішує усіх проблем велосипедистів міста, але це перший крок. Взагалі нашою концепцією передбачено будівництво 100 кілометрів велодоріжок і 10 000 велопарковок за п’ять років, - пояснив активіст.
Сергій Березенко вірить в те, що з часом Чернігів перетвориться на своєрідний «рай» для велолюбителів. – Велосипед дає людям «мільйон» переваг. На ньому зручно добиратися будь-куди, якщо, звісно є для цього всі умови. Велосипед значно дешевший за автомобіль. Ти не витрачаєш кошти на пальне чи проїзд у транспорті. Не забруднюється екологія. І що важливо, велосипед – це здоровий спосіб життя. Чернігів має стати велосипедним містом, і ми йому в цьому допоможемо, - пояснив Сергій Березенко.

Добавлено: 5-07-2015, 08:46
0
0

Похожие публикации


Наверх