онлайн казино Украины

Гриценко: про ситуацію на Сході й кроки до стабільності.

Гриценко: про ситуацію на Сході й кроки до стабільності.Поділитися половиною своїх статків з народом та направити їх на підвищення обороноздатності і розвиток української економіки.
До цього українських олігархів сьогодні, 4 травня, під час зустрічі з журналістами у Чернігові у дискусійному клубі «Експертна думка», закликав кандидат у Президенти України Анатолій Гриценко.
Більш ніж годину тривало спілкування лідера партії «Громадянська позиція» із представниками місцевих ЗМІ. Подивитися повний запис трансляції можна тут.
Крим здали, не треба допустити цього на Сході.
На думку Анатолія Гриценка, те, що відбувається зараз на Донеччині та Луганщині, можна було заздалегідь попередити. «Кримський сценарій» не навчив нову українську владу.
Він пригадує, як на початку подій на півострові звертався із порадами до Турчинова і Наливайченка. Він доводив: треба погасити зачатки сепаратизму, поки він не поширився на весь Крим. Однак тоді його не послухали.
Анатолій Гриценко зазначив: рішення про проведення антитерористичної операції на Сході - абсолютно правильне, хоча і дещо запізніле.
«Але на майбутнє хочу наголосити, завжди легше, швидше, дешевше й безпечніше попередити небезпеку, аніж потім її локалізовувати. Набагато простіше й ефективніше не допустити захоплення будівлі, аніж потім викурювати звідти терористів; простіше не допустити проникнення диверсантів через кордон, закривши його, аніж потім поодинці виловлювати їх по всій країні», – зазначив Гриценко.
Що ж до трагічних подій в Одесі, Анатолій Гриценко вважає: міліція діяла неефективно.Є свідчення, що правоохоронці навіть сприяли загостренню конфлікту, і тій жорстокості, яка призвела до зіткнень і вбивств. Дії міліції в Одесі повинна розслідувати Генеральна прокуратура України, зазначив він.
Децентралізація, а не федералізація
Попри складну ситуацію на Сході України та прояви сепаратизму, Анатолій Гриценко виступає за децентралізацію влади. Головне її завдання – наділити повноваженнями і коштами кожне окреме шахтарське селище, а не місцеві парламенти, про які так мріють сепаратисти.
Тоді, каже він, саме люди, а не місцеві князьки, відчують реальний вплив на ситуацію у своєму місті і селищі. Анатолій Гриценко пообіцяв: якщо він стане Президентом, ініціюватиме негайне проведення парламентських і місцевих виборів, аби люди мали змогу повністю оновити владу.
Про рейтинги
Анатолій Гриценко здивований тим, що майже всі політологи і соціологи заздалегідь прогнозують перемогу ледь не у першому турі Петру Порошенку. На його думку, це якась «політологічна істерія», закликав людей не вестись на прогнози соціологів і переконаний: справжні рейтинги побачимо на виборчих дільницях.
Про власні статки
На запитання, звідки взяв кошти на передвиборчу кампанію, Анатолій Гриценко зазначив: гроші надають небайдужі люди, не олігархи, які не вимагають за свою допомогу посаді привілеїв.
Повний звіт по витратам на передвиборчу кампанію можна побачити на сайті кандидата у Президенти. Як підтвердження своїх слів, Анатолій Гриценко показав смску із переказом коштів на його передвиборчий рахунок, яка прийшла просто під час прес-конференції.
Він підкреслив: за час депутатської роботи та кермування Збройними Силами жодних спеціальних звань і привілеїв не отримав, на державних дачах не живе і генеральських погонів не має - така собі "біла ворона" на фоні інших кандидатів у Президенти.
Криза – найкращий час для здійснення реформ
Анатолій Гриценко зазначає: потрібно негайно проводити кардинальні реформи, адже у стабільний час на їх реалізацію не стане ані сил, ні бажання. Головне, з чого треба розпочати – знизити і мінімізувати податковий тиск.
Новий уряд, навпаки, пішов шляхом підвищення поборів із населення. Такі кроки не дадуть змоги запустити економіку, переконаний Гриценко. Натомість, треба закликати українських мільярдерів добровільно поділитися половиною своїх статків.
Так, приміром, під час кризи вчинили американські товстосуми, цим самим врятувавши економіку США. Чому пересічні українці по копійчині жертвують на українську армію, а олігархи цього зробити не можуть, Гриценко не розуміє.
Друге завдання – переорієнтувати економіку на виробництво готової продукції. «Треба продавати не зерно, а муку і хліб, не фрукти, а джеми, не молоко, а йогурти», зазначив він. Це дозволить відродити українське село.
До речі, Анатолій Гриценко – противник продажу землі, допоки ситуація в Україні не стабілізується. «1 гектар землі не може коштувати 15 тисяч гривень, у той час як в Європі він коштує щонайменше 25 тисяч євро».
Після спілкування із журналістами Анатолій Гриценко взяв участь у закладанні Алеї Небесної Сотні на перехресті вулиць Глібова та Незалежності, а вже о 17.30 очікується його зустріч із містянами на Красній площі Чернігова.

Добавлено: 5-05-2014, 15:43
0
0

Похожие публикации


Наверх