онлайн казино Украины

“В опозиції до власного народу”, або “Хороша міна при поганій грі”

“В опозиції до власного народу”,  або “Хороша міна при поганій грі”Сьогодні ми стали свідками чергової спроби представників “Батьківщини” отримати політичні дивіденди на загальнодержавних проблемах: опозиціонери влаштували пікетування обласного держказначейства, висловлюючи протест проти виникнення заборгованості на казначейських рахунках. Тема обрана, як і завжди, болюча для переважної більшості жителів області. Звичайно ж, кому подобається, якщо гальмується рух коштів, а через це страждають практично всі галузі господарства і, в кінцевому підсумку, кожен з громадян? Однак спробуємо розібратися більш предметно.

По-перше, хочу поінформувати читачів, з чим пов’язаний сам вибір теми протестної акції та об’єкту для пікетування. Відомо, що на початку жовтня Чернігів відвідали народні депутати України від “Батьківщини” Тетяна Слюз та Руслан Князевич, котрим керівництво партії доручило курувати нашу багатостраждальну область і допомогти регіональній парторганізації, в першу чергу – фінансово. Але хто ж захоче розлучатися з власними грошима? Тож нардепи зібрали актив обласного осередку, переважну більшість якого складають депутати облради, і зобов’язали терміново відшукати кошти на місці. Не придумавши нічого іншого, депутати обласного рівня вирішили пустити на партійні потреби кошти зі своїх депутатських фондів (їм, виявляється, щорічно виплачують з обласного бюджету (!зі сплачених нами податків!) по 40 тисяч кожному “на роботу з виборцями”). Але якраз ці кошти й “зависли” у казначействі. Отож, щоб відвернути від себе гнів “партійних бонзів” за невиконання вказівки, лідер депутатської фракції “Батьківщини” в облраді Олександр Кодола, який очолює регіональний партійний осередок, і організував пікетування держустанови. Отже, обираючи тему для акції протесту, наші опозиціонери піклувались не про народні біди, а про те, як би довше погріти власні зади у тих тепленьких кріслах, які вони зараз займають!

По-друге, маю зауважити, що сам вибір об’єкту пікетування свідчить про намагання наших обласних опозиціонерів просто, що називається, пустити пил в очі своєму керівництву. Адже всі, хто хоч трохи розбирається у влаштуванні фінансової системи держави, розуміють, що казначейство – лише інструмент, і за наявності у держави грошей жодним чином не може гальмувати їх виплату. Дійсно, ситуація з виконанням статей держбюджету в країні важка, однак це не дає підстав звинувачувати в цьому держслужбовців обласного та районних рівнів, які, так би мовити, пливуть з усім народом в одному човні. На мою думку, слід пошукати причини в іншому. Наприклад, у блокуванні опозицією прийняття в парламенті законопроектів, покликаних покращити загальний фінансовий стан нашої держави, або у кабальних газових угодах, підписаних свого часу Юлією Тимошенко з Росією!

Знаєте, приказка про те, що поганому танцюристові завжди щось заважає, придумана не з проста. Допоки наші опозиціонери не зрозуміють, що, навіть перебуваючи в опозиції, треба працювати на свій народ, а не використовувати його біди для піару, прагнучи знову дорватись до корита, щоб той-таки народ оббирати ще з більшим ентузіазмом, ніж раніше, ситуація в державі не покращиться. Більш того, переконаний, що представники “Батьківщини” взагалі не мають морального права критикувати владу, адже всі ми були свідками їхнього “ефективного господарювання” протягом 2005-2010 років, завдяки якому наша економіка ледь не вилетіла в трубу! Тож схаменіться, шановні опозиціонери, майте совість визнавати свої помилки і робіть вже нарешті відповідні висновки! А коли ви разом із владою (вона ж законно обрана народом, тому не треба сприймати її як ворога!) візьметесь до щоденної кропіткої роботи, тоді й не буде проблем із казначейськими проплатами!

Добавлено: 10-10-2013, 18:52
0
0

Похожие публикации


Наверх