онлайн казино Украины

Депутати наклали мораторій на малі архітектурні форми

Депутати наклали мораторій на малі архітектурні формиНа сесії депутати нарешті вирішили питання малих архітектурних форм у місті.
Вони прийняли тимчасовий мораторій.
Де потрібно встановлювати малі форми повинна визначити схема-карта.
Над її розробкою незабаром будуть працювати спеціалісти.
Про це «Високому Валу» повідомив депутат міськради Олег Мороз.
Наразі малі архітектурні форми встановлюють ті підприємці, у яких не вистачає коштів на будівництво магазину. Щоправда, ці форми найчастіше ставлять у центрі. Натомість віддалені район міста їх потребують найбільше. Мораторій має на меті попередити недоцільне встановлення малих архітектурних форм.
Схема-карта передбачає відкритість земельних ділянок для будівництва малих форм. Ділянки виставлять на конкурс. Так депутати планують забезпечити прозорість питання стосовно оренди землі.
Олег Мороз стверджує, що сьогодні схема оренди землі більш нагадує відмивання грошей.
Земельну ділянку відводять комунальному підприємству не в оренду, а в користування. Підприємство не отримує прибуток, бюджет не отримує грошей.
Олег Мороз ще на минулу сесію міськради виніс проект рішення про введення мораторію
на малі архітектурні форми. Проте підтримки депутатів проект не знайшов. На момент розгляду цього питання у залі залишилось 27 народних обранців.
На 28-ій сесії депутати нарешті затвердили проект мораторію, щоправда варіанті виконкому. Вони різнилися тільки за назвою.

Добавлено: 28-12-2012, 11:32
0
0

Похожие публикации


Наверх