онлайн казино Украины

Офіційна зарплата – гідна пенсія?

Офіційна зарплата – гідна пенсія?Для багатьох зарплата «у конвертах» стала звичним явищем і навіть нормою.
Так, працівники думають, доки молоді, та можуть не влаштовуватися на роботу офіційно, нащо платити якісь там податки.
У конверті і суми, зазвичай, більші і нема ніяких проблем з паперовою тяганиною.
Нелегальне працевлаштування та зарплата «в конверті» є прямим шляхом до злиденної старості. Адже відсутність відрахувань до фондів соціального страхування – це, у найліпшому разі, мінімальна пенсія. Нелегальне працевлаштування обмежує працівника також у доступі до соціальних гарантій.
Не краще відносяться до даної проблеми і керівники деяких підприємств і суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, встановлюючи заробітну плату на рівні мінімальної, але не завжди розуміючи значення і відповідальність таких кроків.
Сьогодні фахівці ДПІ у м. Чернігові ДПС продовжують роботу з легалізації заробітної плати приділяючи особливу увагу виявленню схем та механізмів її невиплати погашенню заборгованості та перерахуванню податку на доходи фізичних осіб у бюджет, оформленню найманих працівників відповідно до чинного законодавства.
Спеціалістами управління оподаткування фізичних осіб постійно проводяться заходи з метою недопущення фактів порушення чинного законодавства при виплаті заробітної плати.
З початку поточного року при перевірці суб’єктів господарювання-юридичних осіб, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам з порушенням податкового законодавства, до бюджету донараховано 1,32 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.
Шановні громадяни, не дайте позбавити себе соціальних благ, забезпечте собі старість та не дайте зробити себе порушниками законодавства. Щоб упередити порушення прав громадян у трудових вiдносинах, недопущення виплати заробітної плати «в конвертах», звертайтеся до ДПІ у м. Чернігові ДПС за тел.: 652809.

Добавлено: 27-12-2012, 11:23
0
0

Похожие публикации


Наверх