онлайн казино Украины

У Чернігівському «Зоошансі» новий керівник

У Чернігівському «Зоошансі» новий керівникУ громадській організації «Зоошанс», відомій своєю діяльністю по захисту чотирилапих безхатченків, сталися кадрові зміни. За коментарями ми звернулись до Наталії Мойсеєнко, яка донедавна очолювала організацію.
Що стало причиною зміни керівництва організації?
- За останні роки я віддала організації «Зоошанс» занадто багато сил, енергії та власної душі. Тому не хочу казати про «Зоошанс» нічого поганого. Скажу тільки, що віднедавна я вже не є головою організації. Крім того, я вийшла зі складу членів «Зоошансу», тобто до діяльності організації взагалі більше не маю жодного відношення.
«Зоошанс» останні кілька років займався реалізацією певних проектів, яка буде їх подальша доля?
-У 2012 році найголовнішим завданням для мене було досягти того, щоб міська програма по роботі з безпритульними тваринами нарешті повноцінно запрацювала. Ключовою умовою є відкриття у місті пункту тимчасового утримання для тварин. Для створення притулку для тварин по-перше потрібно було фінансування, якого у міському бюджеті не знайшлось. З надією отримати кошти на притулок я зверталась і до іноземних фондів, і до Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні. Нарешті знайти підтримку та отримати чималі кошти для притулку вдалось завдяки Міністерству екології. У липні поточного року рішенням Кабміну Чернігову виділено з держбюджету 2,5 млн.грн для будівництва притулку для тварин. Ми єдині в Україні, хто зміг отримати таке фінансування. Багато інших міст також хотіли отримати кошти, але навіть Києву це поки не вдалось. Та на цьому унікальність Чернігівського проекту не закінчується. Програми по роботі з безпритульними тваринами прийняті у багатьох містах і набагато раніше, ніж в Чернігові. Але Чернігівська програма – перша яка передбачає передачу всіх повноважень по роботі з безпритульними тваринами (їх відлов, стерилізацію, утримання у притулку, тощо) громадській організації, а не комунальній структурі.
Я багато критикувала чернігівських чиновників за бездіяльність та зволікання у реалізації міської програми по роботі з безпритульними тваринами. Завдяки підтримці депутатів на сесії міськради в 2012 році багаторазово виносилось питання вирішення проблеми безпритульних тварин.
І от нарешті є кошти на будівництво притулку, розроблено проект притулку, визначено підрядну організацію та у листопаді повинно початись будівництво. Тобто до досягнення мети зараз залишається буквально один крок.
А от як надалі буде діяти «Зоошанс»? Чи буде побудовано притулок для тварин і чи буде цей притулок переданий «Зоошансу», чи будуть дійсно всі роботи з безпритульними тваринами здійснюватись саме громадською організацією? На ці питання я відповісти не можу, бо все це від мене більше не залежить. Це вже відповідальність нового керівництва організації.
Чи продовжиться у майбутньому співпраця організації з її партнерами?
- По-перше, я дуже вдячна всім, хто допомагав «Зоошансу». Завдяки фінансовій підтримці Юрія Синиці (власника добре відомих чернігівцям магазинів «Кіт і пес») та професійній роботі ветлікарів клініки «Енімал Сервіс» за півтора роки стерилізовано чотири сотні безпритульних собак та котів. Враховуючи, що в середньому одна самка один-два рази на рік народжує від п`яти до семи дитинчат, можете порахувати, наскільки зменшилась популяція безпритульних тварин у місті.
Робота організації відбувалась за повної відсутності підтримки з боку міської влади, а лише тільки завдяки сотням простих чернігівців, небайдужих до долі маленьких безхатченків. Ті прояви людського, гуманного відношення до тварин,які не зважаючи ні на що все ж таки є у нашому місті, можливі саме завдяки тим городянам які щоденно опікувались безпритульними тваринами, доглядали їх після стерилізації, тощо.
Поки програму по стерилізації та ветеринарній допомозі безпритульним тваринам призупинено в тому вигляді, в якому вона працювала останні роки. Особисто я продовжую підтримувати дуже добрі, дружні відносини з партнерами «Зоошансу». Не перший рік утримую у себе вдома міні-притулок для десятків тварин, тому продовжую звертатись до них і за професійною допомогою. А от чи приймуть рішення щодо подальшої співпраці з організацією «Зоошанс» її партнери сказати не можу.

Добавлено: 4-12-2012, 00:23
0
0

Похожие публикации


Наверх