онлайн казино Украины

Чернігів вшанував пам'ять жертв Голодомору

Чернігів вшанував пам'ять жертв Голодомору Сьогодні ми можемо поіменно назвати 36,8 тисяч убієнних Голодом 1932-33 років на Чернігівщині. Але це лише близько 10% з тих, хто загинув.

Загалом в результаті вбивства голодом загинуло близько 4-х мільйонів українців. А "кумулятивні" втрати з врахуванням мертвих і ненароджених сягають 10-ти (!) мільонів життів.

Прізвища організаторів злочинного геноциду українського народу добре відомі. Проте, як сказав в своїй проповіді після панихиди за убієнними чернігівський владика Євстратій, і досі лунають голоси проти "переписування історії". Але насправді це частіше голоси тих, хто боїться відкрити правду. Бо неправда завжди злочину потурає.

В ці дні варто згадувати не лише про злочин, а й тих праведників, які рятували співвітчизників ціною загрози власному життю. Це і вчителі півдня України, які приймали діточок в школи і не давали помирати їм лютою смертю. Це і сім'ї Сходу, які зустрічали потяги й приймали незнайомих їм людей як членів власної родини...

Голодомор - злочин, що не підлягає забуттю і не має терміну давності...



Чернігівці вшанували пам'ять його жертв біля П'ятницької церкви, потім пішою ходою із запаленими лампадами пройшли до пам'ятника борцям за волю України й запустили у небо вогняні ліхтарі.

Добавлено: 26-11-2012, 11:51
0
0

Похожие публикации


Наверх