онлайн казино Украины

Технікум, що упевнено крокує в майбутнє

Технікум, що упевнено крокує в майбутнєЦьогоріч 45 рік народження зустрічає один з вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Чернігівської області - Державний вищий навчальний заклад «Чернігівський технікум транспорту та комп’ютерних технологій».

Повідомляє представник технікуму.

Це тисячі і тисячі лекцій, семінарів, екзаменів, це більше 15 тисяч випускників, які разом із дипломами отримали путівку в життя.

Готуючись до ювілею, ми згадуємо історичний шлях створення і становлення технікуму, підводимо підсумки і визначаємо перспективи на майбутнє.

Історичні витоки технікуму ведуть у 1967 рік. Поруч із гігантським промисловим підприємством – Чернігівським заводом радіоприладів – відкрився і почав свою роботу, як філія Київського радіомеханічного технікуму, вечірній Чернігівський радіомеханічний технікум. Саме цей час вважається початком історії нашого навчального закладу. На той час технікум готував фахівців зі спеціальностей “Автоматика та телемеханіка”, “Планування промислових підприємств”, “Обробка металів різанням”.

Історія нашого технікуму – це невеличка частинка історії країни. Разом із нею ми жили і працювали, долали труднощі, здобували перемоги. З кожним роком зміцнювалась навчально-матеріальна база технікуму, накопичувався досвід, примножувались традиції. І те, що сьогодні ДВНЗ «Чернігівський технікум транспорту та комп’ютерних технологій» є базовим навчальним закладом для ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Чернігівської області - заслуга всіх поколінь викладачів, працівників і студентів, а також довіра 19 вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації області.

У зв’язку зі структурними змінами в економіці України, необхідністю модернізації багатьох галузей виробництва на основі новітніх технологій, перед педагогічним колективом технікуму постали завдання, пов’язані з необхідністю підвищення якості підготовки спеціалістів, відкриттям нових, потрібних у наш час спеціальностей. З цією метою в технікумі проводиться перепрофілювання, відкриваються нові спеціальності, яких потребують галузі народного господарства. Зараз їх налічується шість, це: “Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів”, “Обслуговування і ремонт електроустаткування автомобілів і тракторів”, “Конструювання, виробництво та технічне обслуговування радіотехнічних пристроїв”, “Обробка матеріалів на верстатах і автоматичних лініях”, “Обслуговування комп’ютерних систем і мереж”, “Обслуговування програмних систем і комплексів”

Найважливішим фактором усіх досягнень та здобутків нашого навчального закладу є творчий, високопрофесійний інженерно-педагогічний колектив. Це потужна команда фахівців своєї справи. Люди, з якими можна втілювати в життя важливі завдання, створювати нові проекти.

Технікум не витримав би випробувань часу, якби не досвідчені кадри, які створювали матеріально-технічну, навчально-методичну та інформаційну бази: ДоманськаО.Л., ЄщенкоВ.Г., КарпенкоМ.В., КоновецьО.Є., МалишенкоІ.П., МіненокО.І., ПодтергерО.М., ТканкоО.В., ФурсН.І.

Ми пишаємося і талановитим викладацьким поповненням, серед яких Харченко С.А., Ревко Л.М., Подгорнова Т.М., Капля С.Ю., Кузьомка З.М. До технікуму прийшла і творча молодь: Міненок К.О., Трохименко О.В., Шелупець В.В., Моришев Ю.Ю., Данилова В.А., Романенко М.Г., Кондратенко В.В.

Цілеспрямована і системна навчально-виховна робота педагогічного колективу дає можливість не лише готувати висококваліфікованих спеціалістів, але і формувати патріотів, здатних берегти культурні і духовні цінності українського народу.

Колектив технікуму впевнено дивиться в майбутнє. За його плечима – багата і яскрава історія навчального закладу. А попереду – нові й важливі завдання в благородній справі навчання та виховання молодих громадян України.

Добавлено: 19-11-2012, 11:24
0
0

Похожие публикации


Наверх