онлайн казино Украины

Крадій «чистив» недобудовані будинки

Крадій «чистив» недобудовані будинкиНа відпочинку після чергової крадіжки міліція затримала 35-річного чернігівця.

Чоловік саме «обмивав» вдалий похід, бо любив випити.

Спритний молодик вибирав новобудови подалі від людних місць, звідки викрадав електроінструмент.

Про це повідомляє сайт чернігівської міліції КОП.

Розрахунок злодія був простий - брати все найцінніше, що можна поцупити на будівництві. А оскільки електроінструмент коштує дорого і його легко збути, лиходій спеціалізувався саме на таких крадіжках.

Жертвами зухвалого крадія стали власники недобудованих будинків в мікрорайонах Чернігова Олександрівка та Бобровиця. Кілька місяців поспіль тривожні виклики від потерпілих надходили до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС.

У всіх випадках злодій проникав до будинків, будівництво яких тільки починалося або в яких вже проводилися внутрішні роботи. А от викрадалося завжди одне й те саме - електроінструменти, компресори, бензопили, електропили навіть... сокири. Свідків таких крадіжок ніколи не було, бо споруди знаходилися на пустирях, на відстані 100-150 метрів від інших будівель, а там - ні сусідів, ні випадкових перехожих.

Крадій працював навмання, бо був упевнений, що його ніхто не побачить і не почує. Тож, обираючи черговий об'єкт для крадіжки, зловмисник спокійно виламував двері чи вікно й потрапляв до будинків. Звідти злодій виносив все, що мало будь-яку цінність. А от якраз інструмент для будівельних робіт цінується дуже добре.

Співробітники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС по крихтах збирали інформацію про можливого крадія, пошуки ускладнювалися відсутністю свідків злочину. Професіоналізм правоохоронців допоміг встановити злодійський почерк зловмисника, який для злочинця як візитівка.

Саме за почерком співробітники міліції і встановили, що подібні крадіжки скоювалися років п'ять тому. Особа, яка до них була причетна, от уже рік як вийшла з місць позбавлення волі. Чоловік ніде не працював. Тому і продовжив свій злочинний шлях. Спочатку з товаришем, а коли того затримали працівники міліції, продовжував красти вже самотужки.

Викрадене збував усім охочим на ринках, клієнтам пояснював, що зараз у нього скрутні часи, тож і розпродує своє майно. Люди вірили й купували інструменти за цінами, значно нижчими за ринкові.

Усього на рахунку зловмисника 20 крадіжок, 5 з них були скоєні з подільником. На сьогоднішній день хлопчина перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, за фактами крадіжок порушені кримінальні справи за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Слідство триває.

Добавлено: 9-11-2012, 11:15
0
0

Похожие публикации


Наверх