онлайн казино Украины

У Чернігові збудують притулок для бездомних собак

У Чернігові збудують притулок для бездомних собакУправління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради оголосило процедуру відкритих торгів щодо будівництва у місті пункту утримання безпритульних тварин.

Повідомляє прес-секретар чернігівського міського голови Ірина Синельник.

Як повідомив заступник міського голови Микола Сенькович, відповідне оголошення опубліковано 8 жовтня в інформаційному бюлетені "Вісник державних закупівель".

- Розкриття пропозицій конкурсних торгів призначено на 8 листопада. Чекаємо заявок від учасників, - сказав він.

Також М.Сенькович уточнив, що кошти на будівництво притулку виділено з державного бюджету у сумі 2,35 млн. грн. На ділянці площею 0,86 га планується збудувати приміщення для роботи ветеринарів, провести електрику і водопостачання, а також звести навіси і вольєри для тримання собак.

Земельна ділянка, на якій зведуть притулок для бездомних тварин, розташована на околиці міста (у промисловій зоні). Розраховано, що одночасно у притулку зможуть перебувати 183 безпритульні тварини.

Міський голова Олександр Соколов переконаний, що створення пункту тимчасового тримання безпритульних тварин стане основним кроком реалізації Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, яка була затверджена у 2011 році. Завдяки пункту для бездомних тварин поліпшиться ситуація на вулицях міста, адже чернігівці вважають перебування собак без господарів значною проблемою для міста.

Планується, що безпритульних тварин у Чернігові будуть відловлювати, проводити стерилізацію, деякий час тримати у притулку, а потім відпускати на волю чи шукати їм господарів. До цієї роботи залучатимуть волонтерів, представників громадських організацій, що займаються захистом тварин.

За оцінками управління ЖКГ міської ради, на вулицях Чернігова знаходяться близько тисячі безпритульних собак.

Добавлено: 10-10-2012, 12:12
0
0

Похожие публикации


Наверх