онлайн казино Украины

Нове ім’я власника «Хімволокна». Вже скоро

Нове ім’я власника «Хімволокна». Вже скороПроцедуру ліквідації Чернігівського «Хімволокна» почав Чернігівський обласний господарський суд. Колишній промисловий гігант не здатний погасити борги перед кредиторами, перш за все, перед російським «Альфа-банком».

Найбільше завод заборгував йому.

Швидше за все, фінансові проблеми підприємства буде вирішувати його новий власник. Економічні видання припускали, що це буде Дмитро Фірташ. Але директор «Хімволокна» Микола Михалевич це категорично заперечує.

Всього завод заборгував кредиторам 1,52 мільярда гривень. З них «Альфа-банку» - 730 мільйонів. Підприємство практично не працює і не може розплатитися з виручки. Активи підприємства (гроші, товари, сировина, обладнання, будівлі та ін) складають 860,5 мільйона, що менше, ніж борги. Ймовірно, цю проблему і буде вирішувати майбутній власник. Бізнесмен Дмитро Фірташ в травні повідомляв про те, що має намір реанімувати завод.

- Ми маємо намір серйозно зайнятися напрямком нафтохімії. На сім-вісім років програма по цьому сектору потребує $ 2-2,3 млрд. Ми хочемо збільшити і розширити лінійку продуктів: метил, пропілен, етилен, полістироли, а також капролактам, хімічні волокна. Доведеться реанімувати Чернігівське «Хімволокно», - сказав він.

- Це все неправда! - Відреагував на чутки про можливу покупку підприємства його директор Микола Михайлович.

Але подробиці майбутніх змін розкривати не став.

- Почекайте три тижні, - вкотре заінтригував він.

Коли в травні Господарський суд області розпочав виробництво у справі про банкрутство «Чернігівського хімволокна», ми запитали його директора Миколи Михалевича, чи веде це до оздоровлення, санації підприємства або до його ліквідації. Микола Михайлович відповів: до оздоровлення. А ще додав: «Поганого не буде, все буде добре».

- Суд почав ліквідацію чернігівського «Хімволокна». Що це означає - кінець, «точка»? Підприємство буде закрито? Всі працівники будуть звільнені? (Станом на 1 травня цього року, на підприємстві числилося 1582 середньооблікових співробітника - без декретчиків, тих, хто працював не повний місяць і т. д.).

- За великим рахунком, так, - відповідає колишній директор Анатолій Лисенко, який керував підприємством 15 років (з 1987 по 2002-ий). - Але я не юрист. Вам потрібно проконсультуватися з юристом. Вони потім можуть роздробити, щось комусь продати або собі забрати.

Але як такого підприємства немає. І всі люди будуть звільнені, а що буде далі, я не знаю.

Вважаю, що ті, хто володіє більшою частиною майна, допустимо група «Альфа», може частину цього майна продати. Мені вже говорили, що 6 серпня на сайті «Хімволокна» була пропозиція про продаж. Тобто, якщо хтось захоче, зможе купити.

***

«Хімволокно», по-народному «Капрон», розквітало, стабільно працювало від початку його створення (1959 рік. - Авт.) До 1992 року. На підприємстві трудилися десять з половиною тисяч чоловік.

Добавлено: 9-10-2012, 10:57
0
0

Похожие публикации


Наверх