онлайн казино Украины

Податківці контролюють оренду житла

Податківці контролюють оренду житлаЗагальновідомо, що ціни на оренду житла, гаражів, складів та інших не житлових приміщень «кусаються», а доходи виміряються багатозначними цифрами.

Але, на жаль, у багатьох власників з’являється неабияка спокуса такі доходи приховати.

Повідомляє представник податкова інспекція у Чернігові, Алла Супрун.

Одним із завдань міських податківців, що здійснюють контроль за своєчасним і повним утриманням податку на доходи фізичних осіб, є виявлення та притягнення до оподаткування громадян, які ухиляються від декларування таких доходів.

Податківцями постійно проводиться аналіз інформації (об’яв) про здавання нерухомості в оренду, яка друкується у засобах масової інформації та електронній мережі Інтернет, розміщується у місцях масового перебування людей, на зупинках громадського транспорту, на дошках об’яв та інших місцях.

Здавання в оренду власної нерухомості може здійснюватися фізичними особами як у межах підприємницької діяльності, так і без реєстрації орендодавця як суб'єкта підприємницької діяльності, за їх вибором. Порядок оподаткування одержаних від здавання в оренду нерухомості доходів залежатиме від змісту укладеного договору.

На обліку у ДПІ у м. Чернігові знаходиться понад трьох тисяч фізичних осіб, які надають власне нерухоме майно в оренду та сплачують податок на доходи фізичних осіб.

Громадяни, які здають власне нерухоме майно у найм (піднайм, оренду) з порушенням встановленого порядку притягуються до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Добавлено: 3-10-2012, 12:07
0
0

Похожие публикации


Наверх