онлайн казино Украины

Плідний візит Богатирьової до Чернігова

Плідний візит Богатирьової до ЧерніговаУ Чернігові на базі міської лікарні №2 відкрився Центр діагностики та малоінвазивної хірургії ока. Він створений за ініциативою головного офтальмолога України професора Сергія Рикова у відповідності з дорученням Президента України.

Повідомляє прес-секретар чернігівського міського голови Ірина Синельник.

В урочистому відкритті Центру взяла участь Віце-прем'єр-міністр – Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, а також керівники області та міста, представники провідних медичних закладів Чернігова.

Богатирьова назвала символічним, що медичний центр відкрився у день релігійного свята Воздвиження.

- Це добра подія. Це добрий знак, - сказала Віце-прем'єр-міністр. Вона додала, що центр наблизить медичну допомогу до мешканців міста. За словами Р.Богатирьової, якщо раніше такі оперативні втручання проводилися у Києві, то зараз необхідну допомогу чернігівці зможуть отримати у своєму рідному місті.

У Центрі діагностики та малоінвазивної хірургії ока проводитиметься увесь комплекс обстежень, а також виконуватимуться малотравматичні оперативні втручання по заміні кришталика, при глаукомі тощо. Заклад оснащений сучасним обладнанням.

Частину коштів виділила міська рада (понад 380 тис грн), частину придбано у порядку лізингу.

Київські спеціалісти з Центру мікрохірургії ока і надалі консультуватимуть чернігівських колег. Спільно на новому обладнанні вони вже провели 10 операцій по заміні кришталика.

Також у рамках свого візиту до Чернігова Раїса Богатирьова зустрілася з керівниками медичних закладів міста та області. Вона вручила ключі від 8 автомобілів швидкої допомоги, а ще 25 кисневих концентраторів.

Віце-прем'єр-міністр – Міністр охорони здоров'я України вручила подяки колективам медичних закладів, які працювали над ліквідацією наслідків масштабної дорожньо-транспортної пригоди за участю російських прочан, що сталася 7 липня цього року.

Відео ТРА «Новий Чернігів»

Добавлено: 28-09-2012, 11:35
0
0

Похожие публикации


Наверх