онлайн казино Украины

Чеські побратими-освітяни у Чернігові

Чеські побратими-освітяни у ЧерніговіДелегація з чеського міста-побратима Градець Кралове завітала до Чернігова 19 вересня.

У складі делегації прибули заступник мера міста Анна Мацлова, завідуюча відділом освіти міста Алена Сінкова, а також, керівники шкіл та дошкільних дитячих закладів міста Градець Кралове.

Повідомляє відділ зв’язків з громадськістю міської ради.

У Чернігівській міській раді гостей зустріли заступник міського голови-керуючий справами виконкому Станіслав Віхров і начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко.

Вітаючи гостей з Чеської Республіки на щедрій українській землі, Станіслав Віхров коротко ознайомив їх з основними напрямками розвитку сучасного Чернігова, з його визначними пам’ятками давнини та досягненнями сьогодення.

Володимир Купріяненко детально розповів про організацію системи освіти м. Чернігова, позакласної та спортивно-масової роботи у дитячих садках та школах міста. Він підкреслив, що чернігівських та чеських освітян пов’язують не тільки багаторічні дружні стосунки, а й професійне співробітництво. Гостей також зацікавили заходи енергоефективної модернізації шкіл міста.

Заступник мера чеського міста Анна Мацлова зазначила, що Градець Кралове об’єднує з Черніговом чи не найдовша історія дружби, і вони відкриті для партнерських стосунків у різних галузях, зокрема, освітянській. Вона також зауважила, що наступного року Градець Кралове проводитиме міжнародну педагогічну конференцію, на яку запрошені представники міст-побратимів Німеччини, Польщі, Болгарії та інших країн.

Станіслав Віхров побажав чеським гостям приємних вражень від перебування у м. Чернігові та від імені територіальної громади міста подарував сувеніри на згадку про наше стародавнє місто.

Добавлено: 21-09-2012, 11:13
0
0

Похожие публикации


Наверх