онлайн казино Украины

Вода не за призначенням – плати гроші

Вода не за призначенням – плати грошіВідповідно до п. 94 Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» від 24.05.2012 р. № 4834-VI, не є платниками збору водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення,у тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та платників єдиного податку.

Про це «Високому Валу» повідомила податкова інспекція у Чернігові.

Під терміном «санітарно-гігієнічні потреби» слід розуміти використання води у туалетних, душових, ванних кімнатах і умивальниках та використання для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані.

Отже, якщо суб’єкт господарювання, використовує воду для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб, то починаючи з ІІІ кварталу 2012 року (з 1 липня 2012 року) не є платниками збору за спеціальне використання води (бажано повідомити ДПІ листом).

Суб’єкти господарювання, які були платниками збору у першому півріччі 2012 року, подають до органу державної податкової служби податкові декларації збору за спеціальне використання води наростаючим підсумком, а саме: за 3 квартали 2012 року та за 2012 рік, у яких відповідні рядки (розділ ІІІ, декларації по збору за спеціальне використання води) прокреслюють через відсутність значень.

Якщо обсяги води були використанні, у тому числі на інші, ніж власні питні та санітарно-гігієнічні потреби, то такі водокористувачі сплачують збір за спеціальне використання води на загальних підставах за весь обсяг фактично використаної води.

Відповідальність за не подання або несвоєчасне подання податкової звітності тягнуть за собою накладення штрафу відповідно до п.120.1 ст.120 Податкового Кодексу України.

Добавлено: 19-09-2012, 10:25
0
0

Похожие публикации


Наверх