онлайн казино Украины

Молодь Чернігова і Олександр Соколов домовилися про взаємодію і підтримку

Молодь Чернігова і Олександр Соколов домовилися про взаємодію і підтримкуЩо потрібно зробити, аби в майбутньому Чернігів залишався містом, в якому хочеться жити, працювати, любити, ростити дітей і розвиватися? До того ж не лише людям в літах, а й найактивнішим нашим городянам – молоді?

Відповідь на це запитання знають молодіжні лідери Чернігова.

Керівники найініціативніших громадських організацій, студентських рад вишів міста зібралися в рамках масштабного форуму – обмінятися думками, досвідом та знаннями щодо того, як розвивати наше місто в майбутньому. До спілкування долучився Олександр Соколов – кандидат в народні депутати України, який і відкрив урочисто роботу Молодіжного форуму.

Олександр Володимирович переконаний: коріння більшості проблем нашого міста – знаходиться не в Чернігові, а в столиці. Це і брак належного фінансування з держбюджету багатьох цільових проектів міста. До того ж, про нас і наші проблеми у столиці просто не знають! Саме тому Олександр Соколов і прийняв відповідальне рішення – балотуватися в народні депутати України, аби на найвищому державному рівні добиватися вирішення найактуальніших для всіх чернігівців питань.

– Тільки таким шляхом можливо прискорити розвиток міста, зміцнити його економіку та зробити Чернігів зручним, привабливим і справді європейським містом. А от що в цьому контексті треба зробити для молоді у найближчі 5-10 років – ці завдання ви і маєте поставити. Сподіваюся на ваш професіоналізм. Я готовий спільно з вами працювати заради майбутнього нашого міста», – наголосив кандидат у народні депутати України Олександр Соколов.

Молодіжні лідери вважають: для того, аби Чернігову і справді стати містом, яке найбільше підходить для реалізації кар’єрних стартів молоді та їхнього комфортного життя необхідно чимало.

Валерій Семенець, керівник громадської організації «Клуб інтелектуальної молоді»:

– Чернігову дуже бракує єдиного молодіжного центру, де могли б спілкуватися молоді люди, які мають спільні ідеї, проекти, які вони могли б реалізувати. Перед початком Форуму я трохи поблукав територією колишнього Льотного училища. Там так само стоїть покинутий клуб, який Міністерство оборони невідомо для чого тримає. Але ж це – чудове місце для реалізації цієї ідеї! Олександре Володимировичу, нам потрібен цей клуб! Завдяки йому молоді буде де збиратися і спілкуватися.

Регіна Гусак, керівник громадської організації «Жменя»:

– Сьогодні чимало молодих ініціативних людей, з креативним та нестандартним мисленням мають чудові проекти, реалізація яких могла б змінити на краще багато сфер з життєдіяльності нашого міста! Однак через брак коштів для конкурсу молодіжних проектів – далеко не всі корисні напрацювання можливо підтримати. Тому є пропозиція пролобіювати в Кабінеті Міністрів України збільшення фінансування для молодіжних громадських організацій. Також Чернігів нині дуже потребує спортивного майданчика для занять альтернативними видами спорту.

Світлана Федорова, керівник міського громадського об‘єднання інвалідів «Шанс»:

– У взаємодії влади та громадських організацій наше місто багато в чому є піонером. Наприклад, Чернігів – єдиний в Україні за рахунок міського бюджету підтримує роботу цих організацій, надаючи кошти на оплату оренди приміщень чи комунальних послуг. І це суттєва підтримка! Але ще так багато потрібно зробити: запровадити безбар’єрну архітектуру – зручні пандуси, з‘їзди для візочників, а для дітей з особливими потребами – інклюзивну освіту, і зробити базу для тренувань наших спортсменів-паролімпійців.

Максим Корявець, представник Поліського фонду Міжнародних та регіональних досліджень:

– Нині місцеве самоврядування потребує розширення своїх повноважень, зокрема і децентралізації місцевих бюджетів. Тільки таким чином можливо зміцнити економіку в регіонах та збільшити вплив місцевих рад.

Також нині молодь потребує підтримки та розуміння з боку держави у сфері працевлаштування, забезпечення житлом і багато-багато іншого.

Олександр Соколов та керівники молодіжних громадських організацій підписали спільний Меморандум про співпрацю, підтримку і взаємодію.

Ті проблеми, які на Форумі озвучили молоді лідери, а також алгоритми їх вирішення стануть вагомою частиною програми та майбутнього плану дій у парламенті народного депутата від Чернігова Олександра Соколова:

– Обов’язково підтримуватиму всі ваші ініціативи, допомагатиму у вирішенні будь-якої молодіжної проблеми. – запевнив Олександр Соколов. – Працюватиму в парламенті на ваше благо, на благо всіх чернігівців, на благо України!

Такі зустрічі між майбутнім парламентарем і молодіжними громадськими організаціями Чернігова віднині стануть регулярними, – про це домовилися учасники Молодіжного форуму, адже взаєморозуміння і взаємна підтримка вкрай важливі для розвитку молодіжного руху в Чернігові.

Добавлено: 12-09-2012, 10:59
0
0

Похожие публикации


Наверх