онлайн казино Украины

На школи міста повісять кредит

На школи міста повісять кредитЧернігівська міська рада має намір залучити кредит Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО для проведення заходів з енергозбереження у загальноосвітніх навчальних закладах. Про це йшлося під час зустрічі міського голови Олександра Соколова зі старшим менеджером НЕФКО Елізабет Паулінг-Тоннес.

Повідомляє прес-секретар чернігівського міського голови Ірина Синельник.

Міський голова поінформував представника фінансової організації про участь Чернігова у вже реалізованих міжнародних проектах з енергозбереження. Зокрема, про співпрацю з проектом GIZ "Енергоефективність у будівлях" та USAID "Реформа міського теплозабезпечення".

Олександр Соколов висловив зацікавленість у співпраці з НЕФКО щодо отримання 3 млн. грн. кредиту під 3% річних терміном на 5 років. Він уточнив, що зараз уже готується проектна документація щодо проведення заходів з енергозбереження у школах № 2, 9, 12, 20, 21, 27 та ліцеї №22.

- Ми свідомо обираємо найбільш проблемні об'єкти, або ті, де навчається багато дітей, - сказав він.

У рамках проекту у семи навчальних закладах Чернігова планується провести заміну вікон і зовнішніх дверей на металопластикові, утеплити дах, встановити системи автоматичного регулювання споживання тепла, замінити лампи розжарювання на енергозберігаючі люмінесцентні.

З міського бюджету на проведення енергозберігаючих заходів у якості співфінансування передбачається виділити 0,9 млн. грн. Термін окупності проекту складатиме 4 роки.

Е.Паулінг-Тоннес зауважила, що НЕФКО уже співпрацює з Житомиром та Івано-Франківськом, де місцеві муніципалітети виступають позичальниками напряму.

- По вашому проекту складено бізнес-план. Після його затвердження у центральному офісі НЕФКО ми надішлемо кредитну пропозицію, - сказала старший менеджер організації. Вона також підкреслила, що НЕФКО надає перевагу містам, які вже мають досвід співробітництва у міжнародних проектах. Крім того, почавши виплачувати кредит, місто отримує можливість ще залучити додаткові кошти.

Довідка

НЕФКО – Північна екологічна фінансова корпорація, створена у 1990 році п'ятьма країнами Північної Європи: Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією та Швецією. Корпорація надає фінансову підтримку різним екологічним проектам, в основному, у країнах Центральної і Східної Європи, включаючи Росію, Білорусь і Україну.

Діяльність НЕФКО координується з головного офісу в Хельсінкі. Пріоритетними напрямами є економічно вигідні проекти скорочення викидів парникових газів, зниження забруднення навколишнього середовища токсичними речовинами.

НЕФКО управляє фондами у розмірі більше 300 мільйонів євро, а інвестиційний портфель Корпорації налічує близько 350 малих та середніх проектів у різних галузях промисловості.

Добавлено: 10-09-2012, 12:00
0
0

Похожие публикации


Наверх