онлайн казино Украины

Чернігівці протестували проти тиску на ТВі

Чернігівці протестували проти тиску на ТВіСьогодні в Україні відбулися акції на захист телеканалу ТВІ. Чернігівці не лишилися осторонь. Адже чернігівський кабельний оператор «Основа» теж припинив трансляцію каналу у аналогу.

Захищати єдиний в Україні незалежний телеканал прийшли представники громадськості та кандидати в депутати. Десять кандидатів на крісло народних обранців підтримали вимоги організаторів і не розгортали партійних прапорів та не займалися власним піаром. Принаймні під час акції.

Місцеві журналісти зверталися до представників влади з вимогою не чинити тиск на телеканал. Сама ж історія конфлікту з приводу ТВІ розгорнулася наприкінці серпня, коли в Чернігівській області кабельні оператори припинили трансляцію каналу. Лишили його лише в цифрових пакетах. Пояснюючи такі дії «переходом на надання універсальних послуг». Неофіційно, тиском з боку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Тоді шеф-редактор ВВ почав збирати інформацію про причини таких дій кабельних операторів.

- Що вчинило розголос і переляк, - зазначив Олег Головатенко.

На захист телеканалу прийшли і ті, хто телебачення взагалі не дивиться. Свою позицію обґрунтовують тим, що кожен має право вибору, а телеканал право на існування.

Павло Пущенко, громадський активіст, координатор проектів по моніторингу виборів зазначив:

Я телевізор взагалі не дивлюсь. Але якби дивився, то канал ТВІ. Я вважаю, що люди мають право знати, що відбувається у країні. І не цензуровану інформацію, а правду.

Організатори також робили прямі включення з Києва, де в цей час теж проводили акцію на Михайлівській площі.

Учасники заходу тримали в руках плакати з закликом повернути телеканал і не вдаватися до цензури. Акція мала і місцевий колорит. Зокрема, на одному з плакатів згадали про кандидата від партії влади.

Акція на захист ТВІ у Чернігові зібрала більше учасників, ніж аналогічна на захист української мови. Прокидається громадська свідомість чи даються взнаки передвиборчі перегони?

Резолюція мітингу “ТВій простір свободи”
Ми, учасники мітингу на захист незалежного каналу ТВі, висловлюємо своє глибоке обурення спробами знищити свободу слова у нашій країні. Ми вимагаємо:

● припинити репресії проти незалежних ЗМІ та тиск на журналістів;

● відновлення мовлення каналу ТВі у повному обсязі;

● відставки членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення;

● припинення цензури у ЗМІ та забезпечення мовникам рівного доступу до поширення телесигналу.

Добавлено: 10-09-2012, 11:59
0
0

Похожие публикации


Наверх