онлайн казино Украины

Чернігівські регіонали заборонили відеозапис засідань ОВК

Чернігівські регіонали заборонили відеозапис засідань ОВК5 вересня 2012 року під головуванням заступника голови комісії, депутата Деснянської районної ради від Партії регіонів Сергія Авраменка (представник партії «Єдина родина») відбулося четверте засідання окружної виборчої комісії №205.

Майже трьохгодинні і часом безплідні суперечки між членами комісії і суб’єктами виборчого процесу в залі засідань Чернігівської міської ради почалися ще до офіційного початку засідання.

За наполяганням члена комісії, депутата Чернігівської міської ради від Партії Регіонів Світлани Федорової (представник партії «Руська Єдність») та довіреної особи кандидата в народні депутати, чернігівського міського голови О.Соколова, більшість від складу ОВК (10 членів) проголосували за заборону ведення відеозапису та видалення з зали засідань відеокамери уповноваженої особи від партії ВО «Батьківщина».

Більш того, за пропозицією члена комісії Миколи Фісуна (представник Партії регіонів), довіреній особі кандидата В. Дубеля, було винесено попередження (на підставі ч. 11 ст. 78 закону «Про вибори народних депутатів) начебто за порушення здійснені ним при спробі довести членам ОВК від Партії регіонів, що згідно закону уповноважена особа має право вести фото- та кінозйомку засідань комісії.

Крім того, після засідання комісії її голова, депутат Чернігівської міської ради від КПУ Валерій Солдатов (представник КПУ), який на цьому засіданні з невідомих причин відмовився головувати на користь заступника голови С. Авраменка, не надав суб’єктам виборчого процесу, щодо яких прийняті рішення комісії, завірених копій прийнятих постанов. І це відбулося не зважаючи на їхнє письмове звернення до керівництва комісії. В. Солдатов чомусь вирішив, що комісія приймала щодо цих суб’єктів виборчого процесу не постанови ОВК, а лише протокольні рішення.

Член комісії Сергій Соломаха (представник УНП) наголосив, що вважає ці рішення ОВК незаконними і оголосив про наміри надати Окрему думку до протоколу №4 засідання ОВК №205 від 5 вересня 2012 року на ці рішення, як це передбачено законодавством.

Таке перешкоджання прозорості виборчого процесу чернігівськими регіоналами на тлі майже мільярдних бюджетних витрат, за ініціативою уряду Азарова-Януковича, на встановлення відеокамер на усіх виборчих дільницях України, не може не насторожувати.

Добавлено: 7-09-2012, 10:17
0
0

Похожие публикации


Наверх