онлайн казино Украины

Дитяча дискусія на виставці

Дитяча дискусія на виставціУ Чернігівській обласній бібліотеці імені В. Г. Короленка відкрили виставку з прав людини « Кожен має право знати свої права». Це 25 панелей, що містять цікаву й ілюстровану інформацію про права та свободи людини. Особливість виставки в тому, що у якості екскурсоводів виступають діти. Для чернігівців екскурсоводів відібрали серед учнів 11 колегіуму. Саме вони з 3 по 12 вересня пояснюватимуть жителям міста їх права та свободи і даватимуть практичні поради.

Мета виставки – вплинути на офіційну та неформальну освіту і показати, як виставка може бути потужним освітнім інструментом для навчання правам людини. Це своєрідний методичний посібник, який дозволяє за допомогою коротких текстів та візуальної інформації створити майданчик для навчання та дискусії, - пояснюють організатори.

Діти знайомі з експозицією всього кілька днів. Вони прослухали курс тренінгу про права людини. Але з кожного посту виставки можна говорити годинами, а то й тижнями. То ж, основну ставку організатори роблять на дискусії та взаємне збагачення юних екскурсоводів і екскурсантів. Роздуми дітей – це головне у нашій виставці, - наголосив координатор Всеукраїнської програми «Розуміємо права дітей» Сергій Буров.

Також організатори обіцяють цікаві заходи протягом екскурсій і надають безкоштовно цікаву і корисну літературу про права людини.

Виставка пересувна. Організатори планують об’їхати з нею й інші регіони. В Чернігові вона працюватиме щодня з 11 до 17 години.

Переглядаючи виставку можна буде одразу ж звернутися за правовою допомогою.

Загалом виставку можна об’єднати в кілька інформаційних частин: «Еволюція прав людини», «Цінності прав людини», «Окремі аспекти прав людини» і «Права дитини». Молоді екскурсоводи розказують про кілька з них по черзі. Вони звертаються до власного досвіду та особистих спогадів і знань екскурсантів.

Замість нудних дорослих екскурсоводів перед школярами-глядачами постануть оповідачі такого ж віку і з такими ж проблемами. Чи цікаво це буде? Про це можна дізнатися з книги відгуків.

Похожие публикации


Наверх