онлайн казино Украины

Освітні заклади Чернігова до бою готові

Освітні заклади Чернігова до бою готовіПрес-тур за участю міського голови Олександра Соколова до ЗНЗ №9, гімназії №31 та дитячих садків №4 і №72 відбувся у вівторок. У ньому також взяли участь секретар міської ради Олег Шеремет, начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко та журналісти.

Повідомляє прес-секретар чернігівського міського голови Ірина Синельник.

Володимир Купріяненко поінформував, що в усіх загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Чернігова до нового навчального року проведено поточні та капітальні ремонти. На ремонт дахів загальноосвітніх шкіл із міського бюджету виділено 1,5 млн. грн. За ці кошти капітально відремонтовано покрівлі в загальноосвітніх навчальних закладах № 6, 7, 24, 25, 30, 31, 34, 35 та дошкільних навчальних закладах № 2, 32, 43, 69. Спеціалісти господарчої групи управління освіти виконали штукатурні та малярні роботи фасадів загальноосвітніх навчальних закладів №9 та №17, завершується капітальний ремонт фасаду ЗНЗ №33. У ЗНЗ №9 до нового навчального року буде відремонтована їдальня.

На останній сесії міської ради було виділено ще 3 млн. грн., що спрямовані на ремонтні роботи у школах і дитячих садках міста.

Зараз завершується впорядкування територій шкіл та дитячих садків, здійснюється вирізка аварійних дерев на території навчальних закладів, проводяться випробування опалювальних систем в освітніх закладах, перевірки лічильників води і тепла.

Відповідно до виділених 212 тис грн. узгоджується питання вчасного проходження профілактичних медоглядів працівниками шкіл та дошкільних навчальних закладів. Загалом, видатки на освіту у І півріччі 2012 року становили понад 162 млн. грн., що майже на 33 млн. грн. більше, ніж за І півріччя 2011 року. На черговій сесії міської ради, що відбудеться 31 серпня, також передбачається виділення додаткових коштів для потреб освіти.

Стан забезпеченості підручниками учнів 11-х класів становить 90%, решта школярів забезпечені навчальними книгами стовідсотково.

У рамках співпраці з проектом Українсько-Німецького співробітництва (GIZ) "Енергоефективність у будівлях" на умовах співфінансування передбачається реалізація пілотного проекту з енергоефективної реновації. Серед запропонованих заходів – заміна дверей і вікон у школі на енергозберігаючі, удосконалення системи опалення, утеплення стін тощо.

Управління освіти запропонувало реалізувати пілотний проект у загальноосвітньому навчальному закладі №11. Для енергоефективної реновації колегіуму №11 потрібно 2,6 млн. грн. Частину коштів у розмірі 1 млн. грн. надає проект Українсько-Німецького співробітництва (GIZ) "Енергоефективність у будівлях". Решту буде виділено з міського бюджету.

Міський голова нагадав, що завдяки співпраці з цим виконана енергоефективна модернізація дошкільного навчального закладу №71.

У 2012-2013 навчальному році, за попередніми даними, у загальноосвітніх навчальних закладах Чернігова навчатимуться майже 24200 учнів, що на 750 школярів менше, ніж у минулому навчальному році.

Добавлено: 29-08-2012, 12:15
0
0

Похожие публикации


Наверх