онлайн казино Украины

Парад вишиванок у Чернігові: українізація перед виборами?

Парад вишиванок у Чернігові: українізація перед виборами?Святкування Дня Незалежності цього року як ніколи перетворилося на виставу, розіграну перед виборцями і за їх участю. До традиційних заходів та фестивалю «Поліське коло» цього року додали ще й «свято вишиванки».

За ініціативи фонду Олександра Соколова «Майбутнє Чернігова» до скверу Попудренка прийшли чернігівці у вишиванках. Всі: від старого до малого. Обіцяли ж велике свято. Ще й у національному одязі.

Це ж видовище, сам мер прийде у вишиваній сорочці. А може, навіть дістане зі скрині бабусину вишивку, яку так береже, що вдягає лише для камер телебачення і одразу перевдягає діловий костюм.

Чи з власної волі так багато людей вдягнули вишиванки?

Щороку все більше людей на свята вдягають вишиванки. Та чи можлива метаморфоза і національне самоусвідомлення так швидко? Виявляється, ні! Але нашому меру і його фонду вдалося українізувати чернігівців. Чи не за допомогою адмінресурсу?

Вихователі садочків, вчителі шкіл разом з дітьми та учнями тут. У національному одязі. Щасливі і святкові. Не називаючи прізвищ вони бідкаються, що вишиванки довелося шукати у знайомих. Або планувати вихідні так, щоб встигнути на вишиванкове свято. Як ні, то на роботі матимеш проблеми.

Вихователі садочків знаючи, що діти мають вишиванки, запрошували прийти з батьками. Все, щоб гідно представити свій садок перед мером на його «виставі». Звісно, на святі були люди, які з власної волі вдягнули вишиванки собі і своїм дітям. Вони прийшли святкувати незалежність своєї країни. Чернігівські мами на своєму форумі навіть обговорювали вбрання діточок.

Чи є це виявом нашої святковості? Національне свято з примусу?

Російськомовні україночки роблять фото на пам’ять. Починаються конкурси. Тут нагороджують і старих і малих за національний одяг. Чого душа забажає.

Пригощають «традиційно українськими стравами». Чоловік з наклеєним листям з емблеми мерівського фонду дарує людям булочки з маком та ріжки.

Хліба і видовищ!

21 рік незалежній Україні. А її народ досі можна купити. І в повній мірі застосувати до нього це гасло.

Україно, ти тепер доросла. Виховуй власний народ українцями!

Добавлено: 27-08-2012, 11:52
0
0

Похожие публикации


Наверх