онлайн казино Украины

Хочеться дати фінам. Проте колеться

Хочеться дати фінам. Проте колетьсяЧернігівський міський голова Олександр Соколов зустрівся з представником Посольства Фінляндії в Україні та фінськими підприємцями - Тимчасовим повіреним у справах Крістіаном Хейккіненом, а також генеральним директором компанії "HT Ukraine" Олегом Дрінь і директором компанії "Vicus Limited" Маркусом Яаконсаарі.

Повідомляє прес-секретар чернігівського міського голови Ірина Синельник.

Мер відповів, що для міста є важливим з’ясувати, коли буде Основним питанням, яке обговорювалося під час зустрічі у міській раді, стало продовження терміну оренди земельної ділянки площею 5 га по вул. Кільцевій, що була виділена ТОВ "Топаз". Там планувалося збудувати торгово-побутовий комплекс.

Міський голова висловив занепокоєння тим, що земля підприємствам була виділена ще у 2006 році, згодом термін оренди було продовжено до 2012 року, але будівельні роботи досі не розпочалися. І навіть більше – в мережі Інтернет з'явилися оголошення про продаж цієї земельної ділянки.

К.Хейккінен заперечив наміри партнерів продати землю і пояснив затримку з реалізацією проекту економічною кризою, а також труднощами переговорного процесу з банками щодо фінансування. Він запевнив, що компанії не є шахраями і справді хочуть вкласти інвестиції у проект. Тим паче, що подібні центри вже відкрилися у Росії.

Представники компаній переконували міського голову продовжити термін оренди землі на три роки. Вони назвали позитивним, що по сусідству за кілька років з'явилися два великі торгові центри, адже там буде зосереджено торгівельну активність мешканців міста.

- Ми зацікавлені у розвитку проекту, але він потребує більше часу, аніж ми планували, - зауважив К.Хейккінен.

затверджено проект робіт та розпочнеться будівництво. Він зазначив, що депутати зможуть підтримати продовження оренди землі на сесії, якщо у 2012-2013 роках буде надана вся інформація про переговорний процес щодо фінансування та завершаться проектні роботи, у 2014 році гарантовано розпочнеться будівництво, а в 2015 центр буде здано в експлуатацію. Також Олександр Соколов висловив сподівання, що ці компанії долучаться до втілення у життя різних соціальних проектів у Чернігові.

Питання про продовження оренди земельної ділянки по вул. Кільцевій розглядатиметься під час засідання чергової сесії міської ради 31 серпня.

Добавлено: 20-08-2012, 11:12
0
0

Похожие публикации


Наверх