онлайн казино Украины

Натхнення професіонала Джангірова приходить разом з авансом?

Натхнення професіонала Джангірова приходить разом з авансом?Слухачі чернігівського Клубу молодого політолога мали нагоду отримати безкоштовний майстер-клас від знавця політичного піару Дмитра Джангірова.

Свою зустріч з молоддю цинік від політики, прихильник теорії «ефективної сокири» і екс-ведучий «5-хвилинок ненависті» на каналі «1+1» почав з віддаленої теми, а саме з того, що одружені чоловіки в Україні живуть менше...

При цьому маестро зазначив, що йому в цьому пощастило, позаяк свого часу побрався зі східною дівчиною.

Такий початок майстер-класу ніс у собі натяк на тему дідуся Фрейда у політиці, ПРОТЕ він мав інше продовження.

Дмитро Джангіров ставив присутнім задачки, які є дуже простими для вихованців дитячого садочка. Але для дорослих «молодих політиків» із замиленим оком ці задачки виявилися не такими вже й простими. Ну як доросла людина можа здогадатися, що автобус на картинці рухається вліво тільки тому, що Джангіров не намалював у ньому двері? І це був не просто малюночок автобуса, а своєрідна підводка до стандартних забобонів і міфів, які має людина у зрілому віці.

Ведучий майстер-класу пройшовся по базових цінностях, що пропонують своїм виборцям основні політичні гравці. Кличко – «гордість країни», проте його «посили» виборцю несуть певну тавтологію. Королевська – типове рекламне обличчя, яка може рекламувати що завгодно. Реклама комуністів хороша, пропонує черговий поділ благ, але є наскрізь брехливою. І обурюватися цьому безсенсово.

– Комуністам не вдалося задовольнити ваші базові цінності? Ну і що? Заради цього міняти лідера і витрачати додаткові кошти вони не стануть, - запевнив Дмитро Джангіров.

А от ВО «Свобода» пропонує виборцю гідність. При цьому соціальний піар цій політичній силі не дуже вдається.

Свободівець одразу ж попросив у майстра поради, щоб поправитися у соціальному питанні, але отримав лаконічну відповідь:

– Професіонал - це той, у кого натхнення приходить разом з авансом.

Піар по Джангірову - це порівняння з еталоном, коли сам об'єкт піару змінити не можна. А от "еталон" для порівняння можна підібрати. У різних політичних сил він різний. У Партії Регіонів він підбирається на протиставленні за принципом «аби не було війни».

Розповідаючи про інформаційні війни, пан Дмитро нагадав анекдот про те, як вовк з лисицею розводився:

– Ця руда повія мені порося народила, - аргументував свої наміри у суді вовк.

– По-перше, не руда, а червона. По друге, не повія, а громадський діяч. І, по-третє, кого я маю народити, якщо він щодня нажирається як свиня? – відповіла лисиця, не спростувавши по суті жодного аргументу, але вийшовши з бійки переможцем.

На думку Джангірова, типовою помилкою кандидатів і політичних сил на виборах у інформаційних війнах є недостатня увага до складової «Ми про себе», або ж це виконується дуже не талановито.

І взагалі, електорат на його думку – це такий собі «одноразовий народ», який голосує за свого, але за те, що йому насправді невигідно.

– Аграрні і депресивні регіони голосували за помаранчевих, які ї тягнули в Євросоюз і СОТ. Промислові міста голосували за регіоналів, які зрізали обладнання підприємств і здавали його на метал, - сказав Джангіров.

Молоді політологи торкнулися теми вічної "гречки". Як зауважив Джангіров, важлива не сама гречка, бо кожна роздача продуктових пайків є актом соціального приниження. Важливо те, ЯК все виконано і що саме роздають. «Гречка» насправді є лише маркером стосунків. А в ролі «гречки» може виступати що завгодно, особливо на селі. Це може бути не лише отрута для колорадського жука, але й ліки.

А от фальсифікації на виборах відбуваються не тоді і не там, де їх очікують. Правда, коли публіка попросила уточнити де саме, Джангіров з’їхав на тему Ізраїлю і США.

На прикладі цих країн ведучий тренінгу довів, що політичні сили можуть повністю мінятися своїми електоратами. Наприклад, наприкінці 19-го століття ніхто не міг собі уявити, що афроамериканці голосуватимуть за демократів, а республіканці стануть партією білих. Але таке трапляється.

– Можете собі уявити, що Західна Україна голосує за комуністів? – поставив запитання з натяком на риторичне Дмитро Джангіров наприкінці зустрічі.

Добавлено: 3-08-2012, 11:44
0
0

Похожие публикации


Наверх