онлайн казино Украины

Мережа клінік «Мать и дитя» представила соціальний проект

Мережа клінік «Мать и дитя» представила соціальний проектВідомо, що майже кожна п’ята пара в Україні є безплідною. Причинами безпліддя у жінок є – хронічні захворювання, недоліковані статеві інфекції, шкідливі звички.

Дефіцит маси тіла чи ожиріння так само можуть знизити фертильність жінки, як і проблеми з овуляцією та інші порушення. У чоловіків - це патології, наслідки хірургічного втручання, паління, надмірне вживання алкоголю.

Через нездатність народити дитину приблизно 70% шлюбів, які не знаходять альтернативного вирішення проблеми - розлучається. Але справжнім порятунком і здійсненням довгоочікуваної мрії (народження дитини) стає репродуктивна медицина. Завдяки новітнім методам діагностики та лікуванню безпліддя в Україні 8 тис. пар стали щасливими і отримали довгоочікуване народження дитини. Це не тільки щастя для окремої пари чи родини, але й для всього суспільства. Усі ми знаємо про сумнозвісне загострення демографічної ситуації в Україні - за останні 20 років чисельність населення скоротилась майже на 6 млн. Статистика говорить, що на сьогоднішній день на 1 жінку припадає 1, 27 новонароджених. Ці показники набагато нижчі, аніж у Німеччині(1,37), Швеції(1,75) та Англії(1,74).

Світові медичні організації активно проводять дослідження спрямовані на удосконалення методів допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ). Витрачається мільйони доларів на вивчення причин безпліддя і розробку методів його лікування. Першій дитині, яка була зачата «з пробірки» зараз уже 20 років. Загалом у світі потреба в циклах ДРТ складає в середньому 1,5 тис. на 1 млн., в Україні ж щороку проводиться на зазначену кількість населення проводиться 216 циклів, тобто в цілому потреба у допоміжних репродуктивних технологіях забезпечена лише на 10%. Спеціалісти клініки «Мать и дитя» являються є постійними ініціаторами обговорення гострих питань з цього приводу. Вони - борці з безпліддям, які впевнені в тому, що безвихідних ситуацій не буває.

Так в Чернігові мережа клінік представила новий соціальний проект «Право на батьківство: вихід є!». На даний момент ситуація в місті така ж критична, як і по всій Україні. Статистика каже, що саме тут найвищий рівень смертності. Для того, щоб змінити ситуацію, потрібно, по-перше, дбати про здоров’я жителів міста, по-друге – проводити активну кампанію серед молодих чернігівчан з метою донесення інформації про профілактичні заходи, які допоможуть у майбутньому не мати проблем із народженням дитини і, відповідно, створенням повноцінної родини. Завдяки проекту мешканці Чернігівського регіону, що вже мають проблеми з репродуктивним здоров’ям, протягом літа отримують можливість пройти безкоштовну програму базового обстеження (чоловіка та жінки) в клініках «Мать и дитя», які працюють на правому і лівому березі в Києві.

«Щороку усі клініки, що входять до мережі «Мать и дитя», здійснюють близько 5 000 програм ЕКЗ (екстракорпоральне запліднення, так зване «штучне запліднення»). Завдяки новітнім технологіям тисячі подружніх пар здійснили свою заповітну мрію – народили дитину! Наш проект допомагає зробити лікування безпліддя доступнішим для жителів регіонів» - прокоментувала Наталія Данкович, доктор медичних наук, акушер-гінеколог, репродуктолог, генеральний директор мережі клінік «Мать и дитя».

Тамара, чернігівська пацієнтка клініки «Мать и дитя», яка завагітніла внаслідок екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) висловила свою вдячність Наталії Данкович: «Я щиро дякую клініці, що вона подарувала мені шанс! Дружній, по-домашньому теплий прийом лікарів вселив віру. Головне не тільки вірити, а й довіряти. Мені вдалося завагітніти і я тепер насправді щаслива!».

У Житомирі вже відбулася аналогічна прес-конференція і тепер житомиряни і чернігівці усвідомлені в тому, що вони мають досить великі шанси народити власну дитину.

Якщо у Вас виникли будь-які запитання або Ви бажаєте записатися на консультацію, звертайтеся за наступними адресами:

Клініка «Мать и дитя» на правому березі: Київ, вул. Макіївська, 8, тел / факс: +38 (044) 391 23 53, +38 (044) 464 16 72.

Клініка «Мать и дитя» на лівому березі: Київ, вул, Російська 54/15, тел.: +38 (044) 566 52 22, +38 (044) 576 65 18.

Добавлено: 16-07-2012, 12:27
0
0

Похожие публикации


Наверх