онлайн казино Украины

Станіслав Прокопенко: «По хорошій дорозі ми пустимо нового автобуса!»

Станіслав Прокопенко: «По хорошій дорозі ми пустимо нового автобуса!»Спочатку проблему треба визначити…

Зазвичай, у кожному селі – безліч проблем. Усі про них знають, але ніхто чомусь не вирішує. І село Хмільниця Чернігівського району у цьому плані – не виняток.

Ще на весні, під час зустрічі першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Станіслава Прокопенко з головою Хмільницької селищної ради Юрієм Слюнько, були визначені приоритетні напрямки розвитку селищної ради.

Так у робочому блокноті Станіслава Прокопенко з’явилися чотири записи:

Реконструкція доріг по населених пунктах сільської ради
Реконструкція будинку культури села Хмільниця
Оновлення вуличного освітлення села Рябці
Реконструкція каналізаційно-насосної станції.

Звичайно ж, реконструкція доріг була на першому місці. Бо хоч село Хмільниця і села Рівнопілля, Рижики та Рябці, що входять до складу селищної ради, розташовані поруч з Черніговом, але дороги тут – залишають бажати кращого. У свою чергу стан доріг тягне за собою проблеми щодо обслуговування автотранспорту: як приватного, так і державного.

…а потім – вирішувати

Усім добре відомо, які в нас в області дороги. Щоб вирішити це питання не тільки для Хмільницької селищної ради, а для всього Чернігівського району, Станіслав Прокопенко зустрівся з керівництвом Облавтодору. Але, як то водиться, і там почали скаржитися на відсутність коштів.

Робити ямковий ремонт в кінці одного району, а потім перевозити техніку у інший район – вкрай не вигідно: на перевезення піде коштів більше, ніж на ремонт!

– Спочатку було прийнято рішення визначитись з потребами щодо ремонту доріг по кожному району, а потім по черзі відпрацьовувати кожен район повністю. Облавтодором було проведено обстеження доріг, визначений обсяг робіт і та сума коштів, що потрібна на його виконання. Треба зазначити, що роботи по ремонту доріг районного значення, у своїй більшості вже виконані. І ви це бачите.

Зараз гостро стоїть питання щодо ремонту доріг в межах вашого села. Хочу доповісти, що питання знайшло підтримку на усіх рівнях. Додатково для ремонту доріг Чернігівського району було виділено 3 млн. грн, з яких 200 тисяч надано вашій селищній громаді. Я думаю, за весь час роботи селищної ради таких коштів не виділялося! – доповів Станіслав Прокопенко активу села Хмільниця.

Перший заступник голови Чернігівської ОГА зазначив, що вже складено графік ремонту доріг по кожній селищній раді Чернігівського району. А от пропозиції щодо того, які саме дороги ремонтувати в межах фінансування повинні надати представники громади – депутати селищних рад.

- Я повинен вам сказати: найближчим часом дороги на території селищної ради ми доробимо. Але по новим дорогам на старому шкільному автобусі дітей до школи возити не годиться. Тому було прийнято рішення виділити селищній раді ще й нового шкільного автобуса. Я думаю, що ця подія відбудеться наприкінці серпня, – пообіцяв Станіслав Прокопенко.

У селян і керівництва селищної ради пріоритети дещо інші

Однією з задач зустрічі Станіслава Прокопенко з мешканцями Хмільниці було визначення проблем, що турбують селян. Виявилося, що другою по значенню після ремонту доріг є проблема відновлення каналізаційного колектора.

Завідувач ФАП села Хмільниця озвучив проблему, яка турбує усіх мешканців села: вже багато років не працює каналізаційний колектор, що підключений до трьох об’єктів: ФАПу, загальноосвітньої школи та Обласного дитячого реабілітаційного центру. Усі нечистоти скидаються у пожарну водойму, а потім – у ставки біля села.

Станіслав Прокопенко повідомив, що вже в цьому році селищним головою буде замовлена проектна документація, на яку гроші виділять найближчим часом, а роботі по відновлювання колектора розпочнуться вже наступного року.

Іншу проблему – ремонт ґанку ФАПу Станіслав Прокопенко обіцяв вирішити найближчим часом.

- Я вам обіцяю: можете вважати, що ґанок у ФАПі вже відремонтовано! – запевнив керівника ФАПу Станіслав Прокопенко.

Розмова з селянами продовжувалася ще довго. З селищної ради вона перейшла на МТС ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія». Селян турбувало питання пов’язане зі здаванням молока, з розвитком північних регіонів, з підвищенням заробітної плати. Станіслав Прокопенко запевнив людей, що ці питання знаходяться на контролі, і розробляються пропозиції щодо їх вирішення.

Добавлено: 11-07-2012, 12:43
0
0

Похожие публикации


Наверх