онлайн казино Украины

Українські десантники уже стрибають

Українські десантники уже стрибаютьЯк нещодавно повідомляв Чернігівський регіональний медіа-центр Міноборони України у навчальному центрі «Десна» зараз інтенсивно проходить підготовка курсантів-десантників до стрибків з парашутом.

Також цього тижня в інших частинах і підрозділах аеромобільних військ та військ спеціального призначення Збройних Сил України активно проводяться заняття із стрибкової підготовки, яка є головним елементом бойової підготовки воїнів-десантників.

З початку цього року в частинах повітряно-десантних та аеромобільних військ, військ спеціального призначення відчутно нарощено темпи стрибкової підготовки у порівнянні з попередніми роками, коли за відсутності авіаційного пального стрибки з парашутом було зведено до мінімуму. Траплялося, що десантники за весь період служби жодного разу не піднімалися в небо.

Протягом першого півріччя 2012 року воїни крилатої піхоти виконали більше 17 тисяч стрибків з парашутом, що на 6 тисяч стрибків більше ніж за цей період минулого року. Стрибки здійснювалися з бортів вертольотів Мі-8, військово-транспортних літаків Ан-26 та Іл-76 з різних висот та на різних швидкостях.

Вперше за останні 8 років спецпризначенці полку, що дислокується на Кіровоградщині, здійснили нічні стрибки з парашутом з вертольоту Мі-8МТ та отримали практичний досвід десантування вантажів.

Близько 250 офіцерів та курсантів Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного саме в ці дні виконують стрибки з парашутом на Львівщині. Кожен курсант аеромобільного факультету під час навчання має виконати не менше 7 стрибків на рік. Проте практика показує, в Академії Сухопутних військ ця норма в поточному році буде перевищена щонайменше вдвічі.

Міністр оборони України Дмитро Саламатін відзначив, що значне збільшення кількості стрибків з парашутом десантниками, забезпечить їм повноцінну бойову підготовку.

- Сьогодні стрибки з парашутом для наших десантників – звичайне явище, а не екзотика, як це було ще кілька років тому, - підкреслив Дмитро Саламатін.

В цілому у Збройних Силах України до кінця 2012 року заплановано здійснити 34 тисячі стрибків з парашутом.

Похожие публикации


Наверх