онлайн казино Украины

У Чернігові вшанували пам’ять жертв тоталітарних режимів

У Чернігові вшанували пам’ять жертв тоталітарних режимівСеред яких – Герой Радянського Союзу Панас Трохимович Кулик – учасник радянсько-фінської війні і Остерського підпілля.

Настоятель Кафедрального собору Святої великомучениці Катерини Української православної церкви Київського Патріархату отець Євген Орда відслужив поминальне богослужіння за вбитими окупантами українцями та всіма жертвами війни.

Представники Чернігівської обласної організації Української народної партії, «Народної самооборони», журналісти поклали квіти до нині призабутого владою та широкими верствами городян обласного центру поховання.

Заступник голови Чернігівської обласної організації УНП Сергій Соломаха нагадав присутнім, що у 1959 році тут урочисто перепоховали рештки страчених гітлерівцями підпільників, партизан та мирних жителів під стінами Єлицького монастиря і Чернігівського слідчого ізолятора по вул. Тихий.

Він підкреслив, що на думку старожилів тут у братських могилах також перепоховані жертви комуністичного режиму у 20-30-тих років, які були знайдені на тому ж місці, але перепоховані як жертви нацистів. Можливо тому і знайшлися ініціатори забуття цього поховання, а пам’ятник у напівзруйнованому стані – наочного свідоцтва звірячої сутності нацистського та сталінського тоталітарних режимів.

Правду не заховати! Ніхто не забутий, ніщо не забуто!

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП

ПОСТСКРИПТУМ. „Високий Вал” проводить експеримент: розміщувати прес-релізи ПОЛІТИЧНИХ СИЛ спільної тематики на правах рівного доступу.

  • 0
Добавлено: 25-06-2012, 12:06
0
312

Похожие публикации


Наверх