онлайн казино Украины

Коли міська влада нарешті вирішить проблему мешканців "вибухового" будинку?

Коли міська влада нарешті вирішить проблему мешканців "вибухового" будинку?Постраждалих хвилювало лише одне питання: коли міська влада вирішить їхню проблему з відшкодуванням коштів за зруйноване житло. Люди з острахом очікують на початок виборів. За декілька місяців поневірянь по владним кабінетам та гуртожиткам міста бідолахи повністю зневірились, і переконані: якщо питання з компенсацією за житло не буде вирішено до майбутніх виборів, надалі проблему буде вирішити ще важче.

Натомість, заступник міського голови з питань будівництва Олександр Сердюк переконаний, що вже у серпні люди повинні отримати компенсацію від держави. Пан Сердюк повідомив, що саме компенсація витрат – найбільш зручний спосіб відшкодування збитків громадян, які вони понесли внаслідок вибуху газу і руйнації двох під’їздів будинку. Якщо б міська влада взялася за виділення житла постраждалим, то виникло б багато питань: проведення тендеру по його закупівлі, вибору району для проживання, тощо. Коли ж постраждалі просто отримають кошти, вони самі вирішать, у якому районі міста і яке житло їм купувати. У міськраді переконані, що це буде краще і, головне, швидше. Що ж до мешканців будинку – то їх влаштовує будь-який варіант, аби отримати рівноцінні зруйнованим квадратні метри.

Але коштів, то їх потрібно немало – 7 млн 639 тис грн. Олександр Сердюк повідомив, що було прийнято рішення по диференційованому підходу до розрахунку компенсації за житло. Виходячи з того, що на вторинному ринку Чернігова вартість квартир обернено пропорційна площі (квадратний метр у однокімнатній квартирі дорожче, ніж, наприклад, у трикімнатній) був проведений і відповідний розрахунок вартості квадратного метра житла для кожної квартири. В принципі, суми, які заклали на відшкодування збитків, достатні для того, щоб купити житло з косметичним ремонтом на вторинному ринку Чернігова. Усе питання у тому, коли ці суми дійдуть до людей.

У четвер, 14 червня ще один заступник мера з питань ЖКГ, Микола Сенькович повіз зроблені спеціалістами розрахунки до Києва. Процедура отримання коштів доволі непроста, але у цьому питанні без грошей з резервного фонду держави місту не обійтись. Як, мабуть, не обійтись і у питанні розбирання стін, перекриттів і утеплення зовнішньої стіни постраждалого будинку. На ці роботи також потрібно до 1,5 млн. грн. А цих коштів у резервному фонді міста немає: з 500 тис. грн. що були, 300 тис. грн. пішло не ремонт каналізаційного колектора, а 200 тис. грн. що залишились, проблему не вирішують.

У п’ятницю, 15 червня ми зустрілися і з Миколою Сеньковичем. Він повідомив, що у міністерстві у нього документи прийняли. Але ще попереду їх перевірка та погодження. Микола Сенькович також переконаний, що до серпня місяця кошти повинні надійти до міського бюджету – іншого виходу просто немає. На думку пана Сеньковича, у Києві також не налаштовані на затягування вирішення цієї проблеми мешканців Чернігова.

Нагадаємо:

26 березня у Чернігові по вулиці 50 років ВЛКСМ, 36 у квартирі №3 на першому поверсі будинку стався вибух побутового газу, у результаті якого загинула жінка, ще четверо мешканців будинку отримали травми та опіки. Один з постраждалих помер у лікарні. У результаті вибуху пошкоджено 2 під'їзди житлового будинку, їх мешканців (79 чернігівців) відселено.

  • 0
Добавлено: 19-06-2012, 11:25
0
527

Похожие публикации


Наверх