онлайн казино Украины

В Чернігові таки поменшає на два ЖЕКи

В Чернігові таки поменшає на два ЖЕКиЦе комунальне підприємство «ЖЕК-2» Чернігівської міської ради, що нині працює за адресою: вул. Чернишевського, 7, м. Чернігів, 14000, та комунальне підприємство «ЖЕК-6» Чернігівської міської ради: вул. Одинцова, 9-б, м. Чернігів, 14030.

Відповідно до проекту рішення ради, «ЖЕК-2» буде приєднано до КП «Деснянське», а «ЖЕК-6» – до комунального підприємства «ЖЕК-10» Чернігівської міської ради.

На сьогодні управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради поки ще охоплює комунальні підприємства: «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-2», «ЖЕК- 6», «ЖЕК-10», «ЖЕК-13». Але в найближчих планах міськвиконкому – реформування діючих та створення лише чотирьох комунальних підприємств.

Послуги мешканцям багатоквартирних будинків надаватимуть комунальні підприємства: «Деснянське» та «Новозаводське», та ще два, які планується утворити найближчим часом: КП «Бобровицьке» (на базі ЖЕК-10), та КП «Масани» (замість ЖЕК-13).

Також треба відзначити, що нині чернігівські новобудови, як правило, передаються в обслуговування приватним ЖЕКам. Подейкують, що за ними стоять представники діючої влади. Мабуть тому збиткові старі будинки залишаються комунальним підприємствам, а економічно привабливими новобудовами опікуються приватники.

Окрім того, за повідомленням прес-служби Держфінінспекції в області, сьогодні, фактично на базі діючих ЖЕКів, створюються приватні підприємства, які надають поки що деякі послуги замість ЖЕКів. Хто стоїть за цими підприємствами також цілком зрозуміло. Тому можна передбачити, що через деякий час такого поняття, як «комунальне підприємство» у сфері обслуговування житлового фонду міста просто не стане!

Не менш важливе, на наш погляд і питання щодо майна ЖЕКів, що будуть ліквідовані. За планами УЖКХ міста на територіях і у приміщеннях ЖЕК-2 та ЖЕК-6 будуть створені ЖРЕДи. Але не виключаємо, що приміщення будуть просто продані приватникам, оскільки розташовані у дуже привабливих місцях. Треба зазначити, що відповідно до проекту регуляторного акту, про який ми повідомляли раніше, вирішувати майнові питання планують доручити виконкому міськради. А там вже люди знають, що до чого…

Наша довідка:

На сьогодні по Чернігову КП «Деснянське», до складу якого входять чотири житлово-ремонтно експлуатаційні дільниці та аварійна служба, утримує 579 житлових будинків, загальною площею 1 млн. 662 тис. кв. метрів.

До складу КП «Новозаводське» входять три житлово-ремонтно експлуатаційні дільниці та аварійна служба, які утримують 624 житлових будинки, загальною площею 1 млн. кв. метрів.

КП «ЖЕК-2» утримує 169 житлових будинків, загальною площею 316 тис. кв. метрів.

КП «ЖЕК-6» утримує 93 житлових будинки, загальною площею 334 тис. кв. метрів.

КП «ЖЕК-10» утримує 139 житлових будинків, загальною площею 628 тис. кв. метрів.

КП «ЖЕК-13» утримує 129 житлових будинків, загальною площею 313 тис. кв. метрів.

Три приватні підприємства (ПП «Техкомсервіс», ТОВ «Габріель», ПП «Мрія-сервіс») утримують 45 будинків.

Діють підприємства, що обслуговують відомчі житлові будинки, а саме:

- ЖКП корпорації «Чернігівоблагропромбуд» - 18 будинків, загальною площею 62,0 тисячі кв.м.;

- ДП «Соціально-побутове управління» ЗАТ «Чернігівоблбут» - 10 будинків, загальною площею 21,3 тисячі кв.м.

У Чернігові зареєстровано 29 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

  • 0
Добавлено: 29-05-2012, 13:51
0
375

Похожие публикации


Наверх