онлайн казино Украины

Олег Шеремет обговорив "Засади регіональної політики" у комітеті ВРУ

Олег Шеремет обговорив "Засади регіональної політики" у комітеті ВРУВказаний законопроект підготовлено комітетом з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Верховної Ради України відповідно до завдання Президента України В. Януковича щодо реформування системи державного управління регіональним розвитком, відповідного рішення Ради регіонів від 24 січня 2012 року, Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ та Постанови Верховної Ради України від 7 лютого 2012 року. Зважаючи на вищевказане, в Україні на часі прийняття закону у сфері регіонального розвитку, який відповідатиме кращим європейським традиціям.

Захід проводився за участі керівництва Верховної Ради України, представників комітетів ВРУ, Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерств, облдержадміністрацій, обласних та міських рад, а також, громадських організацій, провідних інститутів економічних, соціальних та політичних досліджень.

Коментуючи основні проблеми, порушені під час «круглого столу», Олег Шеремет підкреслив: «Сьогодні перед Україною стоять серйозні виклики зовнішнього і внутрішнього напрямку, які мають бути враховані під час формування політики розвитку держави. У цьому сенсі очевидною є необхідність модернізації державної регіональної політики».

Під час засідання зазначено, що Україна має використати переваги свого геополітичного розміщення як транзитної держави між Заходом і Сходом та підвищити рівень своєї інвестиційної привабливості.

Серед першочергових завдань сьогодення Олег Шеремет вважає ліквідацію диспропорції в рівнях розвитку регіонів, підвищення мотивації до нарощування власного економічного потенціалу регіону чи територіальної громади, запобігання міграції працездатного населення, особливо молоді, за межі країни.

Учасники заходу наголосили, що Україна на 21-му році незалежності стоїть перед викликом: або здійснити прорив і зайняти достойне місце серед провідних країн світу, або залишитись на узбіччі світового розвитку.

Для вирішення цього питання країні потрібна сучасна державна регіональна політика за умови досягнення національної єдності і концентрації сил, аби вчасно реагувати на глобальні виклики, що постали перед Україною. Таким був висновок учасників «круглого столу».

Як результат, в цілому було схвалено проект Закону України «Про засади державної регіональної політики», а запропоновані доповнення будуть обговорені на комітеті ВРУ.

  • 0
Добавлено: 28-05-2012, 12:15
0
292

Похожие публикации


Наверх