онлайн казино Украины

Жителі будинку, що постраждав від вибуху, вимагали розподілу благодійних коштів

Жителі будинку, що постраждав від вибуху, вимагали розподілу благодійних коштівНа даний момент існує два висновки Чернігівської філії «Черниговгражданпроэктреконструкция», які суперечать один одному. Перший про можливу реконструкції будинку від 27.03.2012 р, другий про розбирання постраждалих під'їздів і не придатності їх до експлуатації від 18.04.2012 р.

Як очікується, висновки НДІ Будівельних конструкцій стануть вирішальними. Заступник міського голови Олександр Сердюк пояснив, що система розрахунку бюджетними коштами не передбачає передоплати. Вся вартість за виконані експертні послуги буде оплачена НДІ Будівельних конструкцій в повному обсязі після отримання висновку.

Даний висновок міськрада планує отримати завтра. На колективне звернення мешканців будинку Міністерство надзвичайних ситуацій України в своєму листі від 15.05.2012 р., повідомило, що ситуації щодо вибуху газу в житловому будинку присвоєно кваліфікацію місцевого рівня (Протокол № 109/03-12 від 10.04.12.). Така кваліфікація передбачає ліквідацію наслідків за рахунок коштів місцевого бюджету.

Але тільки для купівлі квартир постраждалим необхідно 8,6 млн.грн. Місцевий бюджет не має в своєму розпорядженні таких ресурсів. На даний момент основне завдання для керівництва міста полягає в наданні обгрунтованих доводів для перекваліфікації ситуації в регіональний рівень, яка дуже залежить від висновків експертів НДІ.

З цього приводу найближчим часом відбудеться зустріч мера Чернігова з міністрами економіки, фінансів та надзвичайних ситуацій України. Гостро стоїть питання з тими мешканцями, які проживають у гуртожитку вищого професійного училища залізничного транспорту. До 25 серпня 2012 кімнати необхідно звільнити для студентів. В інших гуртожитках, по яких розселені люди - коменданти вимагають оплату, оскільки не отримували фінансування з бюджету.

Олександр Соколов пообіцяв компенсувати всі витрати, пов'язані з проживанням постраждалих в гуртожитках, чи будуть відшкодовувати оплату сім'ям, які знімають квартири самостійно - невідомо. Наболіле питання про виділення грошей, які надійшли на благодійний рахунок (близько 600 тис.грн) теж не обійшли стороною.

За словами мера, кошти з цього рахунку не видаються через відсутність механізму розподілу, Він додав, що буде тільки радий, якщо такий механізм створять самі постраждалі.

  • 0
Добавлено: 24-05-2012, 09:52
0
595

Похожие публикации


Наверх