онлайн казино Украины

Хворі та ув'язнені можуть стати джерелом для фальсифікацій

Хворі та ув'язнені можуть стати джерелом для фальсифікаційЗгідно з повідомленням, в Чернігівські області ЦВК утворила на постійній основі 1 тис. 108 виборчих ділянок (на 7 ділянок більше, ніж було на останніх президентських виборах в 2010 році). З них 45 - спеціальні виборчі дільниці.

При цьому 40 утворено в стаціонарних лікувальних закладах, 5 - в установах виконання покарань. Найбільше спеціальних ділянок на постійній основі утворено в Чернігові - 15. Орієнтовна кількість виборців на момент утворення виборчих дільниць у стаціонарних лікувальних закладах становить 8 тис. 665 виборців (близько 1% виборців), а в установах виконання покарань - 1 тис. 701.

"Таким чином, до запланованого за законом надлишку бюлетенів при виготовленні в 0,5% до кількості виборців, які включені до списку виборців на кожній виборчій дільниці, додається щонайменше ще один відсоток зайвих бюлетенів", - підкреслив представник УНП Сергій Соломаха.

Він зауважив, що на виборах 2010 року було утворено всього 16 спеціальних виборчих дільниць для голосування виборців, які перебувають у лікувальних закладах області. При цьому спеціальні виборчі дільниці створювалися тільки в 8 районних лікарнях.

С.Соломаха назвав незрозумілим той факт, що голоси виборців, які перебуватимуть на лікуванні в Прилуцькій та Чернігівської районних лікарнях, будуть додаватися, відповідно, до підсумків голосування по м. Прилуки та м. Чернігова. А от голоси хворих з Ніжинської ЦРЛ, розташованої в м. Ніжин, - до Ніжинському району.

"Партія влади майже в 4 рази, в порівнянні з останніми виборами, збільшила кількість виборців, які перебувають під контролем адміністративного ресурсу, і створила умови для виготовлення додатково щонайменше ще одного відсотка зайвих бюлетенів", - констатував він.

  • 0
Добавлено: 23-05-2012, 13:00
0
283

Похожие публикации


Наверх