онлайн казино Украины

Чернігів: чиновники відхрестились від проблемних забудов?

Чернігів: чиновники відхрестились від проблемних забудов?Земля - це, напевне, єдине багатство, яке залишилося у громадян України, і жителів Чернігова зокрема, після розвалу СРСР. На жаль, те, що відбувається сьогодні в Чернігові, змушує замислитися над тим, кому реально належить це багатство.

Створюється враження, що чиновники розподіляють земельні запаси на власний розсуд. І з'ясувати, хто в місті відповідає за контроль над самозахопленням землі і самобудом, практично неможливо. До редакції «Семи днів» звернулися читачі, які просили проінформувати про те, хто і за чиїм дозволом будує торгові павільйони в районі ЗАЗу: кілька місяців тому невідомими особами були знесені зелені насадження навпроти будинку № 249 на проспекті Миру.

Після цього - залитий фундамент, прокладено комунікації з руйнуванням асфальтового покриття внутрішньодворової проїзду. Сьогодні перед будинком № 249 вже зведено торговельний павільйон на чотири входи. І найцікавіше, що в місцевому самоврядуванні ніхто не знає, хто і на якій підставі веде будівництво. А найголовніше - ніхто не бажаєвживати хоча б якісь заходи до порушників.

Аналогічна ситуація поблизу будинку № 253, в якому розташований магазин «Квартал». Правда, павільйони тут ще не звели, але фундамент вже залили ... Журналісти «Семи днів» написали запит на ім'я мера Чернігова з проханням вказати, кому були передані вищевказані земельні ділянки на проспекті Миру.

Відповідь прийшла за підписом секретаря міськради Олега Шеремета: дані ділянки нікому не передавалися! Спроба відшукати забудовників зазнала фіаско: в КП «Дільниця з контролю за благоустроєм» заявили, що це - не їхнє питання. Раз у будови є фундамент - «дільниця» цим не займається.

Через радника мера ми передали інформацію про будівництво павільйонів Олександру Соколову. І знову - тиша! Керівник районної у місті ради Юрій Горбань порадив нам нагадати йому про це питання після свят.

Спілкуючись 11 травня по телефону з керівником Деснянського району, на території якого ведеться будівництво, ми в черговий раз почули, що звернулися не за адресою. Правда, Юрій Горбань обіцяв направити за вказаною адресою співробітника, що займається питаннями благоустрою району, але розраховувати на те, що хоч якісь заходи будуть вжиті, не варто!

Виникає просте і закономірне питання: чи контролює в Чернігові хтось питання будівництва? Повсюдно ми чуємо про самозахоплення землі, масове знесення зелених насаджень, будівництво торгових павільйонів прямо в зелених зонах міста. І ніхто на це не реагує!

Не з дозволу чи чиновників все це відбувається? Може бути, прокуратура області після публікації даної інформації дасть відповіді на всі задані жителями міста питання?

  • 0
Добавлено: 23-05-2012, 12:59
0
254

Похожие публикации


Наверх