онлайн казино Украины

Чи колись вимиють чернігівські тролейбуси?

Чи колись вимиють чернігівські тролейбуси?Громадський транспорт – обличчя міста. По зовнішньому вигляду тролейбусів та автобусів на міських маршрутах можна судити про стан на підприємствах, які ті маршрути обслуговують, та про самих керівників цих підприємств.
І якщо автобуси приватних фірм, що возять пасажирів містом, виглядають більш-менш пристойно, сказати про чернігівські тролейбуси цього не можна!

Колись давно, ще за часів Союзу, мені довелося навчатися практичному водінню автомобіля. Так склалося, що тоді нас, молодих хлопців, вчив водити «ЗІЛа» прапорщик з двадцятирічним стажем.
Останній, хто заганяв машину у автопарк, повинен був дуже ретельно вимити її, а вже потім поставити на стоянку. Нам не дуже подобалася така вимога інструктора, але ми були вимушені її виконувати…

Звичка ставити машину у гараж чистою залишилася в мене й до цього часу. А от у керівництва КП «ЧТУ», мабуть, свого часу, були інші інструктори з водіння. І, можливо, саме це пояснює той факт, що містом їздять брудні та неохайні тролейбуси. І якщо лобове скло та боки тролейбусу хоча б колись бачили щітку, то про заднє скло цього сказати не можна. Хто хоча б раз їздив у тролейбусі, і намагався хоч щось розгледіти через суцільну стіну грязюки та бруду, зрозуміють, про що ми говоримо…

Декілька разів ми ставили питання кондукторам: «Чи миють хоч інколи тролейбуси в Чернігові?». Завжди відповідь була одна: «Мити тролейбуси нема кому. Людей поскорочували, а та автоматична мийка, на яку дуже рідко заганяють машини, не вимиває тролейбус, бо щітки для миття вщент зношені».

З такою думкою не згоден начальник ЧТУ Олег Коржів. За його словами людей на підприємстві достатньо для того, щоб вимити усі тролейбуси, і їх (знов таки, за словами Олега Коржова) таки миють. Але проблема, на думку начальника, в тому, що на заднє скло сиплеться порох з вугільних щиток тролейбуса, які труться об дроти контактної мережі, а при митті цей порох не змивається. Начальник КП «ЧТУ» запевнив, що найближчим часом тролейбуси будуть вимиті. Для цього навіть купили спеціальну рідину, яка полегшить очищення тролейбусів від бруду. Щодо термінів, то тотальну мийку тролейбусам пообіцяли вчинити до Великодня…

Сьогодні, у чистий четвер, ми пройшлися містом, але чистих тролейбусів так і не побачили! Мабуть треба було запитати: «До Великодня якого року?..»

  • 0
Добавлено: 13-04-2012, 14:06
0
333

Похожие публикации


Наверх