онлайн казино Украины

Луценко з дружиною зніматимуть хату на хуторі Перше Травня

Луценко з дружиною зніматимуть хату на хуторі Перше Травня27 лютого Печерський районний суд Києва засудив колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.
На сьогодні, 22 березня 2012 року, Луценко відсидів уже рік, два місяці і 26 днів. Від 4 років відняти 1 рік 2 місяці і 26 днів, виходить 2 роки 9 місяців 4 дні. Це стільки йому сидіти за вироком.

Проте вийти на волю Луценко має можливість 26 серпня 2013 року. У Кримінальному кодексі України є ст. 81 «Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання».
За законом, для умовно-дострокового звільнення потрібно дві умови. Перша — хороша поведінка, друга — сумлінне ставлення до праці.

А де Луценко має трудитися? Звісно, у колонії, єдиній для колишніх правоохоронців (ментів, прокурорів, суддів, податківців, СБУшників) — Менській виправній колонії №91, що у селищі Макошине. Але це буде після проходження апеляцій. Луценко налаштований оскаржувати вирок Печерського суду в Апеляційному суді Києва. В разі, якщо рішення Апеляційного суду буде не на його користь, то ще й у Вищому спеціалізованому суді. На це можуть піти місяці.

Кажуть, Луценка можуть залишити відбувати покарання і у Лук'янівському СІЗО, де він працюватиме у господарчій обслузі ізолятора. Таке передбачено Кримінально-виконавчим кодексом за згодою засудженого.
Якщо приїде у Макошине, відсидить два тижні карантину і повинен іти працювати — хоч у автомайстерню, хоч виготовляти меблі чи шити спецодяг. А як відмовиться працювати, значить, не піде на УДЗ і зможе розраховувати лише на полегшений режим. І то за умови хорошої поведінки. Проте можливий і інший варіант. За станом здоров'я Луценко не буде працювати. І тоді, щоб звільнити його умовно-достроково, він має поводитися згідно з правилами і режимом.

Ще одне цікаве питання — на якій дільниці сидітиме Луценко. У Макошинській зоні є три дільниці утримання ув'язнених (по-старому — режими). Максимального рівня — це камери, в них тримають засуджених за убивства з особливою жорстокістю, бандитів, коротше, за особливо тяжкі злочини. Середнього рівня — засуджених селять у казармах, розрахованих на 60-70 чоловік, вони ходять на роботу, займаються на спорттренажерах. Хто хоче, працює, хтось — ні. На таку дільницю мають посадити і Луценка.
Є ще дільниця мінімального рівня безпеки — це гуртожиток для засуджених. У ньому не такі суворі правила, як на середньому рівні. Зекам дозволяється мати при собі гроші, обручки. Мінімальники не контактують із середняками. їм навіть дозволяється ходити по дільниці без тюремної роби.

Якщо Луценка не відпустять умовно-достроково, у нього є шанс перейти на мінімалку. Звісно, якщо йому не зроблять якесь «западло» — щось підкинуть, напишуть погану характеристику. Все залежить від керівництва колонії і розсудливості засудженого.
Переходячи з режиму на режим, Луценко може потрапити на дільницю соціальної реабілітації у Домницю, це за 60 кілометрів від Макошиного.

Побути кілька місяців у Домницькому виправному центрі, працювати і вийти жити на поселення з дозволу адміністрації. До Луценка може навіть приїхати дружина і жити разом з ним у винайманій хаті до закінчення строку відбуття покарання. Живуть поселенці зазвичай у селах Перше Травня та Миколаївка Менського району. І щодня ходять відмічатися у центр.


Источник: http://www.gorod.cn.ua

Новости Чернигов
  • 0
Добавлено: 22-03-2012, 12:54
0
239

Похожие публикации


Наверх