онлайн казино Украины

Атрошенко не хоче давати з бюджету навіть 20 відсотків на ремонт аварійних будинків

Атрошенко не хоче давати з бюджету навіть 20 відсотків на ремонт аварійних будинківЧернігівський міський голова Владислав Атрошенко заявив, що згідно законодавства міська влада повинна платити за капітальний ремонт аварійних будинків лише той відсоток коштів, який є пропорційний відсотку власності у тому, чи іншому будинку.

Про це він повідомив сьогодні, 19 січня, під час розгляду Програми ремонту аварійних будинків, яка виноситиметься на розгляд депутатів на сесію ради.
За пропозицією однієї з постійних комісій, яку озвучив член виконкому Юрій Власенко, з міського бюджету на ремонт аварійних будинків має витрачатися 40% від вартості робіт. А жильці будинку мають платити 60%.

Як повідомляла svoboda.fm, програмою пропонується співфінансування у відношенні 80% - кошти мешканців будинку, 20% - міський бюджет.
Так, після внесення правки Атрошенко, було вирішено фінансувати такий ремонт відповідно до відсотку неприватизованого житла у будинку, але, не більше 20% загального кошторису ремонтних робіт.

Тож, там де у будинку приватизовано 100% квартир, міська рада не братиме участь у фінанасуванні ремонту, пише видання Події і коментарі.
Додамо, що за словами Владислава Атрошенка, не приватизованими у чернігівських будинках залишилися 17-19%.
Як завив міський голова, прийняття цієї Програми має стати додатковим поштовхом до створення ОСББ, де спів фінансування йде 80% на 20%. У той же час, за його словами, незабаром Програма підтримки ОСББ зазнає корегувань, адже міський бюджет не «витягне» таку долю фінансування. Щорічно планується зменшення фінансування на 10%, допоки не дійде до співвідношення 20%- міський бюджет, решта – кошти жильців.

  • 0
Добавлено: 20-01-2017, 10:49
0
962

Похожие публикации


Наверх