онлайн казино Украины

Атрошенко заявив, що міська влада не зобов’язана ремонтувати аварійні будинки

Атрошенко заявив, що міська влада не зобов’язана ремонтувати аварійні будинкиОбвалений гуртожиток по вулиці Попудренка, 16, не був аварійним, а лише ветхим.
Такі попередні висновки комісії, яка обстежувала будівлю, озвучив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко сьогодні, 27 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2016 року.
Після остаточних висновків експертизи, з міського бюджету виділять кошти лише на відновлення обваленої частини будинку.
Решта гуртожитку, за його словами, не є аварійною, а тому залишиться стояти.
Загалом, як встановила комісія, у Чернігові є 6 аварійних будинків і ситуація із їхнім ремонтом «зайшла у глухий кут». Більшість житла у них приватизована, але і досі значиться на балансі ЖКГ. Ремонтувати бюджетним коштом міська влада ці будинки не має права, адже це буде порушенням бюджетного законодавства. Оскільки більша частина кімнат того ж гуртожитку по вулиці Попудренка була приватизована, то і міська влада повинна була виділяти стільки коштів, скільки необхідно було на ремонт неприватизованого житла.
До того ж, коштів на ремонт усього аварійного і ветхого житла у міському бюджеті немає, у державному вони також не передбачені.
Тому на переконання Атрошенка, допомагати мешканцям зруйнованого гуртожитку міська влада не була зобов’язана, але зробила це, розселивши по готелях та надавши тимчасове житло.

Добавлено: 28-12-2016, 09:58
0
0

Похожие публикации


Наверх