онлайн казино Украины

Навіщо Чернігову «трутні»?

Навіщо Чернігову «трутні»?Остання сесія міськради продемонструвала всій громаді міста, що ми маємо доволі великі (суттєві) проблеми з «батьками міста» — з заступниками мера, секретаря міськради та членів виконкому.
На сесії одного з заступників мера звільнили за відверту бездіяльність, іншого, можливо, звільнять наступної сесії. Особливо, після того, коли послухають їх звіти про свою роботу впродовж поточного року.
Вже майже рік вони знаходяться на своїх посадах, а толку від більшості з них для громади — як з козла молока. Зрозуміло, що один міський голова, який крутиться (реально) як білка у колесі — все й за майже всіх робити не може! Чернігову потрібна ефективна команда фахових управлінців вищого ґатунку! Інакше успіху нам не бачити як своїх вух!
Хочу більше зупинитися на одній з найбільш знакових для міста фігур — другої людини у місті — секретаря міськради!
Синекура для Бистрова
Якщо хтось не знає чи пам’ятає, синекура — це добре оплачувана посада, на якій майже нічого не треба робити. На жаль, вона щедро (близько 15 тисяч гривень) оплачується з наших жалюгідних гаманців. Нагадаємо, попередники Віктора Бистрова — Віталій Голець та Олег Шеремет — щоб про них лихого не казали — були знаковими фігурами для міста.
Такого аби у їх приймальні не було невеликої черги відвідувачів не було, певно, жодного дня — вони курували дуже серйозні напрямки діяльності влади міста й самостійно (у межах своєї компетенції та повноважень) щодня вирішували купу нагальних питань. Навіть, Владислав Кухар, який був якби в опозиції до колишнього мера Олександра Соколова, працював більш-менш у тому ж дусі.
А чим займається секретар міськради Віктор Бистров — окрім того, що є (згідно з чинним законодавством) якби дублером міського голови? — Тобто, очікування в своєму величезному за розміром кабінету, коли ж настане той час, коли мер міста поїде у відрядження чи піде у відпустку і він зможе трохи покерувати містом та підписати необхідні фінансові чи інші документи.
При цьому, рівень довіри між двома першими особами міста такий «великий», що мер протягом року лише кілька разів з’їздив у короткотермінові робочі відрядження закордон. А відпустка йому тільки мріється!
Віктор Бистров завжди був і залишається людиною попереднього мера й нині, навіть, вийшов на перший план. Тобто, саме йому ми завдячуємо подовженням договору оренди Чернігівської ТЕЦ фірмою «ТехНова». Однак за цей час на підприємстві фактично нічого не покращилося — зате маємо страшнючі тисячі гривень за опалення та гарячу воду.
Маємо боргову кабалу (майже в 600 мільйонів гривень) кредиту «Чернігівводоканалу». При цьому, якість води чомусь тільки погіршується, а тарифи продовжують зростати! До речі, наступного року з подачі пана Бистрова вже заплановано, затверджено й проголосовано чергове суттєве підвищення тарифу на воду.
Двері до приймальні Віктора Бистрова завжди відчинені (якщо він знаходиться на робочому місці) — тільки люду, окрім його нинішніх однопартійців — нікого! А для чого заходити до чиновника, який нічого не вирішує? А переймається лише своїми особистими бізнесовими та партійними справами! Тим більше, що його швидше в робочий час (як, наприклад, 7 грудня за дві години до офіційної обідньої перерви) можна побачити десь у популярних кафе (барах, ресторанах) — ніж на робочому місці! Певно, саме там в вирішуються тендери, державні замовлення та інші можливості встромити руку в міську скарбницю. А от встановленням спортивних майданчиків та іншими другорядними справами можна зрідка присвятити час і на робочому місці — раптом мер буде шукати? Все-таки з 7-грудня його повноваження «значно» збільшилися!
Всім би таку роботу за шалені гроші!
Цілий рік (до позавчорашнього дня) Віктор Бистров виконував «роботу» з якою легко справляється держслужбовець без жодного дня трудового стажу і з зарплатнею в півтори тисячі гривень. Тобто, організовував, наприклад, підготовку сесій міської ради — які у більшості випадків замість кількох годин тягнулися від 12 годин до кількох днів!
Іноді вів особистий прийом громадян — не маючи змоги щось вирішити самостійно! Підписував протоколи сесій міської ради і прийняті нею рішення. І ще якби керував діяльність Фонду комунального майна, управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду, відділу звернень громадян і архіву.
Тобто, фактично й практично, нічим не займався — адже у всіх цих відділах та управліннях працюють справжні фахівці. І економісту-фінансисту з його знаннями там робити нічого! Хіба що «співпрацювати» з забудовниками аби місто, а це відбувається постійно, не отримувало від них нічого в якості пайових внесків на поліпшення технічної інфраструктури!
Зате нині Віктор Бистров отримав, певно тимчасово, ще й повноваження вже звільненого заступника мера з будівництва, архітектури, інвестицій, розвитку територій, забудови й реконструкції міста.
Знаючи, що Віктор Бистров є не тільки «збройовим бароном» (він є співвласником кількох магазинів, де продається зброя), а й «володарем» багатьох МАФів (з якими нова влада безуспішно бореться вже цілий рік), скажемо відверто — «щуку кинули у річку»! І в найближчій перспективі — громаді міста в цих напрямках нічого гарного не світить!
Тому, пропонуємо міському голові не тільки ретельно вивчити річний звіт «бездіяльності» Віктора Бистрова, а й (як відомому й успішному бізнесмену) гарно його проаналізувати та зробити конкретні висновки — чи потрібне Чернігову таке дороге «задоволення»!

Добавлено: 10-12-2016, 10:43
0
0

Похожие публикации


Наверх