онлайн казино Украины

У жіночій в’язниці все гаразд, – відповідає прокуратура «1+1»

У жіночій в’язниці все гаразд, – відповідає прокуратура «1+1»Реагуючи на повідомлення, поширене телеканалом «1+1» у телепрограмі «Секретні матеріали» щодо порушення конституційних прав засуджених жінок в Чернігівській виправній колонії № 44, інформуємо про наступне.
Висвітлена у сюжеті інформація неодноразово перевірялася регіональною прокуратурою з наданням правової оцінки.
Зокрема, питання забезпечення засуджених оплачуваною працею вже досліджується у відповідному кримінальному провадженні, ініційованому прокуратурою області, про що інформовано громадськість за посиланням:
chrg.gp.gov.ua/ua/news.html.
Певні зауваження викликає організація роботи комісії виправної установи з розгляду заохочувальних норм закону щодо зміни умов тримання, переведення засуджених до позбавлення волі (ст. ст. 100,101 КВК України) та умовно-дострокового звільнення від відбування покарання чи заміни невідбутої частини покарання більш м’яким (ст. ст. 82, 81 КК України).
Висвітлені у телепрограмі доводи засуджених про вчинення актів самокалічення, спроб самогубства, як активних проявів протесту на зловживання персоналу або іншу негідну поведінку службових осіб – не підтвердилися.
Підстави для прокурорського реагування відсутні.
Як встановлено, продемонстровані в сюжеті однією із засуджених давні сліди від тілесних ушкоджень є наслідком подій минулих років в установі попереднього ув’язнення, до прибуття жінки у виправну колонію. Діти цієї засудженої у колонії ніколи не проживали та знаходяться за межами області з рідними.
Питання, пов’язане з отриманням травми іншою засудженою, перевірялося у 2014 році. Водночас, з огляду на інформацію, поширену в сюжеті, вказаний факт додатково вивчається у ході комплексної перевірки виправної колонії.
Вивчено обставини, пов’язані з повідомленням про смерть засудженої, яку ще 24.04.2015 було звільнено з виправної колонії за хворобою на підставі ст. 84 КК України.
З урахуванням усіх доводів, озвучених журналістами під час відвідування колонії, органами прокуратури області здійснюється перевірка, результати якої контролюються керівництвом регіональної прокуратури.

Добавлено: 9-12-2016, 10:52
0
0

Похожие публикации


Наверх