онлайн казино Украины

Не носіть з собою іграшки – поліція «пов’яже»!

Не носіть з собою іграшки – поліція «пов’яже»!Останніми днями в Чернігові новий тренд серед «відповідних органів» – затримувати людей з іграшками.
Хоча з цього виходять такі собі моторошні резонансні новини. Як ось вчора: «Троє цивільних з М-16 і ПМ хотіли «просочитися» у військову частину».
Щоправда, американські гвинтівки та радянсько-російські «пістолети Макарова» виявилися іграшковими.
А сьогодні, 23 листопада, патрульна поліція в Чернігові відзначилася затриманням ще двох цивільних. Не просто цивільних, а ще й неповнолітніх. І теж з іграшками.
Добре хоч, повідомляють не про «пістолет», а про «предмет, схожий на пістолет». Хоча в тому предметі, схожому на пістолет, чітко впізнається пістолет суто розважальний. Та й маркування на затворі відповідне, з назвою предмета: «МР 654К» та позначкою «cal. 4,5 mm». Це іграшка.
Це можна зрозуміти і з першого ж погляду на фото, де з ПРЕДМЕТУ вийнято магазин. Магазин той, як видно, призначений для звичайних втратних матеріалів спортивної, розважальної пневматичної зброї – балончика вуглекислого газу вагою 12 г та для сталевих кульок калібру 4,5 мм.
«Нова поліція» повідомляє про затримання таке:
«20 листопада близько 23.00 на лінію «102» зателефонувала жінка і повідомила, що на вулиці Незалежності біля одного з магазинів знаходяться двоє невідомих чоловіків, у одного з яких в руці предмет, схожий на пістолет.
Патрульних, які прибули за вказаною адресою, зустріла жінка-заявниця і розповіла, що молоді люди пішли, проте вона може показати, куди саме.
Направившись у напрямку, що вказала жінка, патрульні помітили двох хлопців, дуже схожих за описом, який надала заявниця. Молоді люди почали все заперечувати – мовляв, вони взагалі не розуміють, про що йде мова. Та коли жінка, яка телефонувала на 102, їх упізнала, вони таки зізналися та показали, де сховали те, з чим приходили до магазину. Під колесом припаркованого неподалік автомобіля патрульні знайшли два предмети, схожі на пістолети.
На місце була викликана слідчо-оперативна група і співробітник сектора молодіжної превенції, бо з’ясувалося, що хлопці – неповнолітні (їм по 17 років)».
На цьому, власне, і все, що повідомляє патрульна поліція у соцмережі Facebook. Де її речник (напевно, веде сторінку Віталій Копистко) заблокував можливість коментувати. Ми ж ідемо до прозорості «органів», тому й вийшли в соцмережі. Ось тільки якийсь вантаж таки тягне «органи» в непроглядний морок закритості.
Хоча ніякого повідомлення могло б не бути, ніяких фотознімків, якщо б поліцейські могли відрізнити зброю від іграшкової її подоби. Вони ж мають знатися на зброї? Принаймні базові знання? Елементарне про її вид, типи, різницю між ними. Чи не так?
Такі предмети, схожі на пістолети, як МР 654К, відібрані поліцією у перехожих і показані на фото, абсолютно вільно продаються і в магазинах Чернігова, і в інтернет-магазинах. Вже не перший десяток років.
Не потрібні для покупки і володіння ані повноліття, ні навіть довідка від психіатра. Тільки трохи грошей.
Про це йдеться в Постанові Верховної Ради України «Про право власності на окремі види майна».
Цитата:
Громадяни набувають права власності на такі види майна, придбаного ними з відповідного дозволу, що надається:
а) на вогнепальну гладкоствольну мисливську зброю - органами внутрішніх справ за місцем проживання особам, які досягли 21-річного віку;
на вогнепальну мисливську нарізну зброю (мисливські карабіни, гвинтівки, комбіновану зброю з нарізними стволами) - органами внутрішніх справ за місцем проживання особам, які досягли 25-річного віку;
на газові пістолети, револьвери і патрони до них, заряджені речовинами сльзоточивої та дратівної дії, - органами внутрішніх справ за місцем проживання особам, які досягли 18-річного віку;
на холодну зброю та пневматичну зброю калібру понад 4,5 міліметра і (тобто за обох названих умов одночасно. – Авт.) швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду - органами внутрішніх справ за місцем проживання особам, які досягли 18-річного віку;
Тобто цим пунктом пневматична зброя, така як цей пістолет МР 654К («предмет, схожий на пістолет» на фото поліції) ВИКЛЮЧАЄТЬСЯ з переліку окремих видів майна, на які потрібні дозволи та досягнення певного віку.

Добавлено: 24-11-2016, 10:11
0
0

Похожие публикации


Наверх