онлайн казино Украины

Майстер-класи на «АHALAR-fest» провели експерти з 5 країн Європи

Майстер-класи на «АHALAR-fest» провели експерти з 5 країн ЄвропиВ заході «АHALAR-fest: “Сила досвіду громади”», який тривав у Чернігові 17–20 листопада, взяли участь 110 випускників програми Центру АХАЛАР „Територія розвитку”.
Це наймасштабніша зустріч за шість років. Про це під час прес-конференції повідомили організатори.
Як розповів керівник Центру АХАЛАР Юрій Трохименко, захід спрямований на розвиток ефективної комунікації, мережування та співпраці активних людей.
«Через нашу програму пройшли понад 300 чоловік з усіх регіонів країни, яких навчали брати на себе відповідальність за долю громади, за своє оточення, - зазначив він. – Ми провели сотні майстер-класів, дискусій, семінарів. Ми допомагаємо довести до завершення якусь ідею, пояснюємо, як знайти під неї фінансування, і в якості призового бонуса пропонуємо поїхати до однієї з 3 країн Європи (Словаччина, Польща, Данія), де є наші партнери, аби отримати натхнення на подальшу діяльність».
За словами Юрія Трохименка, в заході беруть участь саме ті, хто змогли скористатися новими знаннями і реалізувати свої проекти.
«Вважаю, що третина тих, хто пройшов програму, це немала кількість, - наголосив він. – Ми підтримали фінансово близько 50 проектів на суму майже півмільйона гривень. Користь від них отримали 10 тисяч чоловік, що мешкають в різних куточках України. Аби інтегрувати цей досвід, ми і зібрали АHALAR-fest».
Як пояснила консультант з розвитку місцевих ініціатив в Україні та Польщі, проектний менеджер Центру АХАЛАР Вікторія Солоніцина, АHALAR-fest організували з метою створення інтерактивного майданчика для інформування, обміну досвідом, зустрічей, практичних занять, майстер-класів, панельних дискусій активних людей з усієї України.
«Тут зібралися ті, хто у своїх громадах вже реалізують свої невеликі активності, вирішують малі або й великі місцеві проблеми, - підкреслила вона. – Вони готові поділитися своїм досвідом, аби його могли використати громадські активісти в інших містах. Можу, як приклад, навести відомого діяча з Чернігова, випускника програми Сергія Безбородька, який за нашого супроводу розробив проект «Еко-місто», а тепер реалізує ще більш серйозні. На заході також присутні тренери, модератори та експерти з 5 країн – Польщі, Словакії, Угорщини, Чехії та Німеччини. 33 майстер-класи проводяться в різних місцях Чернігова, по 3-4 одночасно».
Кілька учасників заходу, як виявилося, надають допомогу переселенцям зі Сходу України.
«Коли я кілька років тому закінчувала школу АХАЛАР, я й подумати не могла, що мені доведеться працювати у великому та тяжкому проекті для внутрішньо переміщених осіб, - зізналася голова правління благодійного фонду «Станція Харків» Юлія Конотопцева. – Отримані знання, як контактувати з людьми, громадою, допомагають мені зараз реалізувати всі задуми. Чернігів став тим відправним пунктом, котра зробила з мене, як пересічного активіста, справжнього громадського діяча».
Проектний менеджер, консультант неурядової організації «Партнери демократичних перетворень Словаччини» Зузанна Фіалова додала, що європейські донори готові допомагати та ділитися цінним досвідом реформи «третього сектору».

Добавлено: 21-11-2016, 10:03
0
0

Похожие публикации


Наверх