онлайн казино Украины

Атрошенко закликав керівників шкіл і дитсадків зекономити й утеплитися

Атрошенко закликав керівників шкіл і дитсадків зекономити й утеплитисяМіський голова Чернігова пропонує раціонально та ефективно використовувати бюджетні ресурси і направляти кошти на розвиток, – повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.
Йдеться про формування бюджету міста Чернігів на 2017 рік.
А рік обіцяє бути непростим.
У понеділок, 31 жовтня, міський голова Владислав Атрошенко чи не вперше в історії міста відверто обговорив це питання з самими бюджетниками – керівниками всіх навчальних та медичних закладів Чернігова. Це директори шкіл, дитсадків та головні лікарі міських об’єктів охорони здоров’я.
Владислав Атрошенко відверто говорив про те, як розвиваються бюджетні взаємини в державі і що це значить для нашого міста.
А саме, що, вочевидь, державні субвенції, в тому числі й на утримання бюджетних закладів, з року в рік будуть скорочуватися. І утримання цих закладів ставатиме все більшим навантаженням на бюджет міста.
Це видно в цифрах: якщо в 2016 році виплачена працівникам бюджетної сфери міста заробітна плата становила 69% від суми власних надходжень бюджету Чернігова, то за прогнозними розрахунками на наступний рік вона становитиме вже 77%.
Міський голова наголошував на необхідності розуміння цих реалій.
«Якщо людина хворіє, то краще, якщо вона буде знати про це і робити кроки до одужання. Аніж буде тліти, доки не помре. Я би хотів, щоби ми всі розуміли, як наше місто може перестати хворіти і надалі рухатися в розвиток», – порівняв він. – Звичайно, що ні вчителів, ні лікарів ми не скоротимо. Але маємо розуміти, що зростання видатків без росту доходів – це шлях у нікуди. І ми зобов’язані думати по те, що робити, якщо це співвідношення сягне 90%, а то й ще гірше – якщо видатки перевищать доходи».
На переконання міського голови, в умовах децентралізації місто чим далі, тим більше ставатиме практично самостійним господарюючим суб’єктом. Тобто скільки заробить – стільки й витрачатиме.
Тому план дій на найближче майбутнє, і в тому числі на наступний рік, неминуче має бути пов’язаний з усіма видами енергозберігаючих заходів, а також з іншими шляхами раціонального використання ресурсів.
«Спочатку потрібно зекономити, цю економію витратити на енергозбереження, а потім вже планувати інші витрати», – сформулював міський голова.
Окрім того, сфера профтехосвіти, яка зараз передається на утримання міського бюджету, теж має бути готовою до нових умов. Наприклад, у перспективі місто готове фінансувати підготовку робітників лише за тими спеціальностями, на які дійсно є попит роботодавців.
Разом з тим, міський голова наголосив на тому, що навіть у таких фінансових умовах Чернігів потрібно розвивати. Адже це єдиний шлях до того, щоб у нашого міста було привабливе «завтра», щоби молодь хотіла тут залишатися: «Якщо ми досі звідси не виїхали, пов’язали з Черніговом своє життя, то повинні розвивати місто. Це має бути в першу чергу, а все інше – в залежності від розвитку».
Зокрема, у сфері освіти Владислав Атрошенко вважає за необхідне навіть у сьогоднішніх умовах виділяти бюджетні кошти на капітальні видатки та обладнання для навчального процесу.

Добавлено: 3-11-2016, 09:23
0
0

Похожие публикации


Наверх