онлайн казино Украины

Політичні лампочки: навіщо створювали комісію з контролю за Кириченком?

Політичні лампочки: навіщо створювали комісію з контролю за Кириченком?Одним із найгостріших політичних питань 12-ї сесії Чернігівської міськради стало створення комісії із контролю за виконанням робіт по встановленню зовнішнього освітлення.
«Справа Кириченка» за іменем профільного заступника міського голови, якого призначили відповідальним за реалізацію проекту вартістю 8,6 млн грн, встигла наробити галасу у медійному полі ще задовго до пленарного засідання.
Як вже неодноразово повідомлялось, ТОВ «Юркомплектсервіс Плюс», що здійснює технічний нагляд за виконанням робіт, у своїх звітах на адресу управління ЖКГ заявляло про численні порушення з боку підрядника – черкаської «ДВРП-Монтаж».
Питання неналежного виконання підрядником умов договору одразу набуло політичного забарвлення.
Тему відповідальності Кириченка, призначеного на посаду за квотою «Радикальної партії», за «світильниковий» скандал почали розкручувати представники «Нашого краю» та БПП.
Про конфлікт перших із Кириченком відомо доволі давно. За однією із версій, він стався через позицію профільного заступника при проведенні так званої «транспортної реформи». Мовляв, Кириченко залякував перевізників, які представлені у фракції «Наш край», що забере у них всі прибуткові маршрути.
Олії у вогонь додав і сам Кириченко, який після публікацій про неналежну якість світильників, заявляв, що представник технагляду залишився задоволеним виконаною роботою, цим самим підставивши себе під нову лавину критики.
У ситуації, що склалася, «радикали» вирішили перекласти відповідальність на начальника управління ЖКГ Ярослава Куца.
Депутат обласної ради Дмитро Блауш заявив, що саме він відповідальний за встановлення вуличних світильників, адже проводив конкурс, підписував договір з підрядником, а, керівником фірми, що займається технічним наглядом з проведення робіт, є наближена до Куца особа. Тому і він повинен поплатитися посадою за «світильниковий скандал».
У кулуарах міськради почали говорити про те, що ця ситуація – один із приводів до відставки Кириченка.
Ці здогадки підтвердилися і на сесії.
Громадський активіст Максим Конашевич від імені Громадської ради при ОДА приніс на сесію проект рішення про створення тимчасової комісії і депутати 32 голосами «за» підтримали його ініціативу. Таким чином, зацікавлені у відставці Кириченка сили, зробили перший крок до цього чужими руками.
Перше засідання новоствореної комісії відбулося сьогодні, 28 жовтня. І, як заявив її голова Павло Вовк від «Оппоблоку», результати розслідування «світильникової» справи представлять на розгляд депутатів вже на листопадовій сесії.
Можна припустити, що їхній звіт мало чим відрізнятиметься від висновків технагляду і це може дати міському голові Владиславу Атрошенку формальні підстави до відставки Кириченка.
У такому випадку Атрошенко гарантовано позбудеться 3 голосів фракції «радикалів» у міськраді (що вже спостерігалося на вчорашній сесії), а в обласній раді провладна БПП втратить підтримку 12 «радикальних багнетів».
Очевидно, це одна із причин, яка може відтермінувати відставку.
«Радикали» вважають, що справа Кириченка – політичне замовлення. І цій тезі можна знайти підтвердження.
Адже розслідувань тимчасової комісії заслуговує як мінімум, ситуація із неякісним ремонтом вулиці Шевченка, на що неодноразово скаржився у тому числі й Атрошенко. Відповідальним за цей напрямок роботи був Ярослав Куц.

Добавлено: 29-10-2016, 09:12
0
0

Похожие публикации


Наверх