онлайн казино Украины

Куц вже встиг заробити на шопінг в Італії?

Куц вже встиг заробити на шопінг в Італії?У лютому 2016-го громадські активісти Чернігова були дуже здивовані, можна сказати навіть ошелешені результатом конкурсу на посаду начальника управління житлово-комунального господарства.
Конкурсна комісія рекомендувала міському голові Владиславу Атрошенку для призначення на цю посаду Ярослава Куца, який 8 років працював заступником мера Сум з питань житлово-комунального господарства і начальником управління ЖКГ.
Знаючи, що він керував КП «Сумижитло», якому муніципальна влада передала на обслуговування 85% житлового фонду міста, – ми зв’язалися з громадськими організаціями Сум і взнали, що буквально за півроку його керівництва цим комунальним підприємством мешканці міста стали називати це підприємство «Сумижульйо». Тобто шахраї чи злодюги.
Для початку чи не вдвічі зросли тарифи, а послуги не те, що не покращилися, а стали виконуватися не в повному обсязі, а про деякі взагалі забули, хоча плату за їх «надання» збирали вправно. І звичайне сервісне підприємство перетворилося на гігантську машину з викачування у населення грошей, обіг коштів якої практично неможливо відстежити.
Більшість замовлень КП виконувало через фірми-одноденки та ще й розташовані в інших обласних центрах. Скажімо, під час перевірки «Сумижитла» правоохоронними органами було встановлено, що роботи виконувалися субпідрядниками з Дніпропетровська, Полтави, Харкова та Києва. Коли ж зажадали документів з тих фірм, з’ясувалося, що всі вони вже не існують.
При цьому, коли люди підняли справжній «бунт» проти Ярослава Куца й правоохоронці були вимушені відкрити проти нього, його сподвижників і дружини (яка була не останнім гвинтиком у схемах збагачення, адже працювала фінансовим директором цього підприємства) кримінальні впровадження – вони всі потихеньку звільнилася, а кримінальні справи закрили. Хоча сума коштів, втрачених міською скарбницею, за деякими оцінками перевищила десять мільйонів гривень.
Тоді, ніде правди діти – Ярослав Куц з його «командою» вирішили не нариватися на ще більші неприємності, а емігрувати до Чернігова. Де його родина вже встигла стати власниками нерухомості, а саме: 97 соток землі, будинок на 422 квадрата, квартира на 23,5 квадрата. Та автомобіль Honda CRV 2007 року теж оформлена на дружину (риночна вартість більше півмільйона гривень).
Вже тоді ми (громадська організація «Дістало» зі своїми однодумцями з інших антикорупційних організацій) піднімали питання: за які кошти це все було придбано? Адже родина Ярослава Куца (він, дружина та троє дітей) не займалася бізнесом (підприємництвом), а жили на лише одну зарплату незначних чиновників міського самоврядування!
Адже, якщо вірити його декларації за минулий рік, сума річного доходу сім'ї склала 32 279 гривень. При цьому самого декларанта – 11 995 гривень. Зафіксована матеріальна допомога на членів сім'ї в сумі майже 20 тисяч і страхових виплат на 5 тисяч гривень.
Тобто, родина (бідні як церковні миші) зуміла не тільки вижити й навіть не похудіти, а й стільки всього накупити, що для більшості чернігівців зостається ніколи нездійсненою мрією.
На превеликий жаль, міський голова Чернігова прислухався не до голосу громадськості, а до одностайної рекомендації конкурсної комісії, до складу якої входили тільки люди з його команди. Тобто ті, яким він довіряв і робить це й досі. Зауважу, що саме з багатьма з членів цієї комісії (які вже стали або його підлеглими (очолюють комунальні підприємства з царини ЖКГ) або його начальниками (стали заступниками мера) він знаходиться в доволі дружніх стосунках.
На сторінках соціальних мереж опубліковані десятки світлин, де вони проводять свій вільний час (у вихідні та свята) чисто чоловічою компанією під елітні коньяк, віскі та дуже дорогі закуски. Ні, ми аж ніяк цьому не заздримо й «грудна жаба» нас не душить – просто не хочемо платити за це грішми з власної кишені!
Власне, все просто. Ярослав Куц вже встиг (за якихось півроку) зробити своїми підлеглими доволі багатьох своїх соратників з отого угрупування «Сумижульйо», які встигли переїхати до Чернігова під крильце колишнього шефа. І розпочали орудувати за звичними, роками відпрацьованими схемами. Тобто спустошувати нашу з вами міську скарбницю.
Знову майже всі конкурси на різноманітні роботи (фонтани, тротуари, дороги тощо), які фінансуються з бюджету Чернігова – виграють якісь маловідомі фірми з інших міст України. Вони чітко якби виконують у визначений термін всі заплановані роботи, й зникають. А що зостається після цього?
Тротуарна плитка, яка за кілька днів починає розлітатися в різні боки від ступання на неї маленької дитини! Доречно вказати, що на думку фахівців, ця плитка коштує вдвічі менше, аніж та, яка повинна була бути закуплена за кошторисом! Тепер цю плитку перекладають наші міські комунальники за свою звичайну заробітну плату, при цьому не займаються іншою своєю буденною роботою. Вони ж не роботи (автомати, що замінюють людей) якісь!
Йдемо далі: реконструкція вулиця Шевченка. Зробили, замінивши гранітні бордюри на невідомо що! До речі, ці новітні обідки нагадують собою звичайнісінький заводський брак, який або коштує копійки, або відправляється у будівельне сміття на переробку!
Крім того, після першої ж гарної зливи чернігівці схопилися за голову! Дорогу стало неможливо перейти: всюди глибоченні калюжі, злив не працює й тому подібне. Кинулися до Ярослава Куца з запитаннями й отримали відповідь: фірма (виконавець робіт) все переробить за власний кошт.
І як тільки люди та преса заспокоїлись – він вже «вибив» з бюджету міста 1,5 мільйона гривень на проведення цих робіт.
А їх будуть робити, знову ж таки, наші комунальники. Адже та фірма, яка виконувала «реконструкцію» вулиці Шевченка, якби дуже зайнята терміновим замовленням у іншому місті невідомо якої країни. Тобто, швидше за все, «розчинилась у повітрі» і ніякі правоохоронці знайти її вже не зможуть.
Вам мало? Наведемо ще одну оборудку: ямковий ремонт міжбудинкових проїздів. Цю тему Ярослав Куц віддав на поталу приватникам-вірменам. Хоча у Чернігові в наявності своє власне комунальне шляхо-будівельне підприємство. При цьому, вірменам дісталися майже рівне покриття з невеличкими ямками.
А коли мер міста прийшов перевірити якість робіт, стався черговий скандал! Не з якістю зроблених робіт, а з тим, що його підлеглі (працівники ЖЕКів) навіть не прибрали сміття навкруги! Якщо таке робиться тоді, коли туди приходить з перевіркою міський голова – уявляєте, що там робиться у звичайний день! Правильно: нічого! А гроші за ненадані комунальні послуги збираються регулярно!
Тобто, правоохоронні органи вже можуть відкривати кримінальні провадження за будь-яким з наведених прикладів. Тим більше, що скориставшись тим, що мер міста якість робіт вже не перевіряє, вірмени стали працювати неякісно. Бо треба ж якось розрахуватися з Ярославом Куцом! Бо, без обіцяного «відкату», він їм би нічого не дав робити! Адже це також одна з відпрацьованих схем «Сумижульйо»!
Отже, враховуючи те, що Ярослав Куц отримує заробітну плату не більше за 200 доларів чистими щомісячно (і вже встиг нарватися на гнів міського голови, який позбавив його частини премії) та попрацював на своїй посаді менше ніж вісім місяців, він встиг чесним шляхом заробити не більше 1,5 тисячі доларів.
А скільки коштують комунальні послуги та їжа для родини з п’яти осіб? А скільки потрібно заплатити податків на нерухомість та паливо для автомобіля? Не кажучи вже про доволі «дорогий» рівень його буденного життя (це щодо гулянок у чоловічій компанії)? Порахуйте самі: й удвічі більшої суми на все це не вистачить!
А тепер остання «сумна» новина: Ярослав Куц (ще точно не знаємо, з дружиною чи без неї) взяв відпустку й полетів до сонячної Італії на відпочинок та «шопінг»! Згідно наших з вами простих підрахунків, грошей на це у нього ніяким чином не накопичилося! Можливо, він всім пояснить, (зараз це останній писк моди) що позичив їх на десять років безвідсотково у своїх друзів? Або знайшов під бордюром на вулиці?
І це в той час, коли у всьому Чернігові «кипить» робота у сфери ЖКГ, на яку витрачаються десятки мільйонів гривень зі скарбниці Чернігова! Й жодного контролю з боку начальника та розпорядника коштів! Знову винними стануть фірми-одноденки? Які встигнуть зникнути не тільки з міста, а й зовсім.
Ми дуже поважаємо й цінуємо нашого нового міського голову, який дійсно намагається змінити життя городян на краще. Але, він же й сам прекрасно розуміє, що нічого гарного з того не вийде, якщо в його команді будуть працювати такі персони як Ярослав Куц!
Шановний пане Владиславе! Звертаємося до Вас з проханням, вірніше сказати – з вимогою! Пора починати очищення! І першим на черзі – звільнення з посади Ярослава Куца! Повної ревізії та відкриття кримінальної справи щодо його схем розкрадання коштів чернігівської громади!
Прислухайтесь нарешті до думки громади й визнайте свої помилки! Не помиляються лише ті, хто нічого путнього не робить! Після таких Ваших дій чернігівці ще більше стануть вам довіряти» й згуртуються навколо Вас.
А це означатиме – Чернігів буде мати достойне майбутнє!

Добавлено: 22-10-2016, 10:29
0
0

Похожие публикации


Наверх