онлайн казино Украины

Чернігівців, які успішно виступили на чемпіонаті світу з панкратіону, збирали усім миром

Чернігівців, які успішно виступили на чемпіонаті світу з панкратіону, збирали усім миромНа чемпіонаті світу з панкратіону, який відбувся нещодавно у Грузії, чернігівці завоювали 1 золоту (Данило Козлов), 2 срібні (Еріка Чудецька та Катерина Шукай) і 2 бронзові (Вікторія Шевцова та Роман Адаменко) медалі.
Виступили більш як успішно, якщо врахувати, що у складі збірної України наших земляків було всього семеро.
На рідній землі чемпіонів та тренерів, що повернулися з Тбілісі з нагородами, привітали начальник управління молоді і спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля та голова Деснянської в Чернігові ради Володимир Грецький.
«На мій погляд, виграти чемпіонат міста – це вже приємно, а здобути медаль на таких важливих і серйозних змаганнях, як чемпіонат світу, є вагомим досягненням», – зауважив перший на підсумковій прес-конференції.
На думку Володимира Грецького, такий чудовий результат – не останній у спортивній кар’єрі наших чемпіонів.
«Гадаю, ці молоді обдарування ще покажуть на світовому рівні, що таке Україна і що таке українці, – висловив він упевненість. – Це не тимчасовий успіх, а наслідок важкої багаторічної роботи над собою, над своїм характером, здоров’ям тощо».
Як зазначив тренер Олег Пищенко, він навіть не мав сумнівів, що його вихованці не підведуть.
«Я не просто сподівався, а знав, що так буде, – твердив він журналістам. – У тих, хто не став чемпіоном, все попереду. Головне, аби було більше бажання на тренуваннях, тоді вони ще не один чемпіонат світу виграють».
Щоправда, збирали наших спортсменів до Грузії ледь не усім миром, зізнався керівник спортивного клубу «Рукопашний бій» Сергій Петрикей, вручивши 17-річному Данилові Козлову «Персня чемпіона», а меценатам – подяки.
«Важко збирати кошти, тому ми цьогоріч через соцмережі попросили допомоги в людей і були приємно здивовані, зібравши 49 тисяч гривень, – повідомив він. – Хтось по 50, хтось – по 2 тисячі гривень приносив. Один приклад наведу: 10-річний Богдан Мокряков, що у нас займається, розбив свою скарбничку і 500 гривень віддав, аби його одноклубники змогли поїхали на чемпіонат світу. Це внесок у розвиток спорту».
Що найбільш вразило і зворушило всіх «акул пера», володар «Персня чемпіона» є сиротою. «Ним опікуються бабуся з дідусем, що мають похилий вік, і вкладають у нього все гарне і добре», – нагадав Сергій Петрикей.
Власне Данило Козлов виглядав досить впевнено.
«Перший бій, з грузином, був важким, – підкреслив він. – Другий та третій я провів із росіянами. У фінальному бою мав досвідченого бійця, з яким довелося довго попрацювати, аби здолати».

Добавлено: 20-10-2016, 09:39
0
0

Похожие публикации


Наверх